La Bonne Vie nieuws of weetjes

Voor actueel nieuws volg ons op Facebook 

Het vakantiepark is open van 1/4/16 tot 15/11/2016. De camping is open van 1/5/.. tot 1/10/… In januari tot 1 april is het park gesloten.

U kunt het hele jaar door reserveren via het on-line reserveringssysteem op deze website. Als U iets wilt vragen stuur dan aub een mail aan info.labonnevie@gmail.com

Prefecture legt verplaatsing kampeerplaatsen op (30 mei 2017)

We zijn helaas gedwongen net voor het seizoen start om K7, 8, 9 te verplaatsen. Degenen die hierop gereserveerd hebben worden per email bericht.

Nieuwe seizoen medewerkers: 

De kinderanimatie wordt in de periode 8 juli tot 6 augustus en 20 – 27 augustus verzorgd door Bas Du Pont. Bas heeft ervaring met de begeleiding van kinderen als leider bij een scoutingclub. Hij studeert nog en heeft daardoor een lekker lange vakantie.

De receptie wordt deze zomer bemand door Tanja van der Laan. Tanja gaat op meerdere plekken haar handjes laten wapperen, zoals het zwembad, het sanitair en het serveerwerk. Ze is voor U een luisterend oor en heeft veel tips over wat je rondom het park allemaal kunt doen.

Bas en Tanja volgden beide een EHBO cursus voor ze hun taken oppakten.

De huisjes worden het gehele seizoen schoongemaakt door Odette Roy-Mindje. Zij heeft de Franse nationaliteit en is geboren en opgegroeid in Kameroen. Ze woont vlak bij het park en dat is zeker handig.

Er zijn momenteel geen andere openstaande vacatures.

De Stichting Jorens startte seizoen 2016 een pilot op La Bonne Vie en deze bleek succesvol. 

Seizoen 2017 komt de stichting Jorens terug in de periode 6 – 19 augustus. In totaal verblijven er dan zo’n 10 tal gezinnen in huisjes en zijn er 6 kampeerplaatsen bezet. Met de vrijwilligers van de Stichting Jorens meegerekend zijn er dan zo’n honderd mensen in het park. Er rest dan nog slechts plaats voor enkele kampeerders.
In die periode is er geen animatie van La Bonne Vie en is er uitsluitend animatie verzorgd door de Stichting Jorens voor de deelnemers aan hun programma.

Verbeter thema’s voor seizoen 2017:

Wij pretenderen comfort op vakantie te bieden, o.a door de huisjes van een uitgebreide inventaris te voorzien. Deze winter investeerden we voor verbetering van het slaapcomfort van de volwassenen in de bungalows en vakantiewoningen. Alle bedden kregen nieuwe koudschuim matrassen, nieuwe donsdekken en kussens. Bungalow Aligoté, Gamay en Pinot Noir kregen een echte 2 persoons boxspring. Er zal hier wat afgesnurkt worden.

Fase 1 van de omschakeling naar NL HD sateliet TV bestaat uit de opstelling van flatsscreen TV’s met een NL HD sateliet ontvanger met nieuwe multichannel LNB op de schotels in de bungalows Aligoté, Gamay en Pinot Noir. Door hardware beperkingen kan er in de andere huisjes geen NL TV meer worden voorzien. Voor “noodgevallen” is er een NL grootbeeld TV opgesteld in het zaaltje, die gratis gebruikt mag worden, zolang dit niet intervenieert met andere in het zaaltje geplande activiteiten. NL TV is in die huisjes waar het mogelijk is een betaalde optie.

We luisteren naar onze gasten, maar hebben niet altijd de middelen om knelpunten op te lossen. De vergroting van het sanitair voor kampeerders laat helaas nog op zich wachten. Er komt in juli en augustus een extra toilet en extra douche in tijdelijk opgestelde cabines in de nabijheid van het bestaande sanitair.

Verbeter thema voor seizoen 2018:

Er is terecht kritiek op de beperkte hoeveelheid sanitair voor kampeerders. Tot voor kort was er niet genoeg geld om dit op te pakken. Maar er is licht aan de horizon. We hopen in het voorjaar te starten met het verdrievoudigen van het oppervlak en de capaciteit.

Jubilea vieren op La Bonne Vie

Frankrijk kent een strenge regelgeving voor alcoholische drank. 1 glas wijn is de limiet na 2 glazen mag je geen auto meer rijden. Door restauratie en slaapgelegenheid op dezelfde plek aan te bieden heeft niemand last van deze regels.

In de winter van 2015  is een cluster van 5 pagodetenten opgezet. Dit zijn professionele tenten die permanent kunnen blijven staan. Ze zijn uitgerust met systeemvloeren en verwarming. Wij verwachten hiermee groepen beter te kunnen huisvesten om gezamenlijk te eten en te feesten. In de professionele keuken, in één van de 5 tenten, worden  de maaltijden verzorgd door een traiteur of de groep kookt zelf. De 5 tenten zijn gekoppeld en bieden zo 180 m2 ruimte. Verder is er een terras met 8 tuintafels en een barbecue. Je kunt er met 50 man eten.

feesttenten_bij_la_bonne_vie

Voor verjaardagen, jubilea etc., de motorclub, kaartclub, kookclub, verzin het maar.

Deze faciliteiten zijn niet beschikbaar in juli en augustus.

 

TOP