Vakantie

4 Redenen om met de motor door Frankrijk te trekken

Frankrijk is een heerlijk land om met de motor te verkennen. La Douce France heeft alles: prachtig landschap en natuur, leuke steden en bezienswaardigheden, goede accommodaties én, ook niet onbelangrijk, lekker eten! Om je ‘on route’ te helpen, geven we je 4 redenen om met de motor door Frankrijk te trekken.

#1 Super mooie routes

Dankzij de grote variatie aan landschappen, van bergen en heuvels, tot uitgestrekte velden en een prachtig kustgebied, is eigenlijk elke route die je uitstippelt mooi en verrassend! Bovendien zijn er speciale motorroutes, zoals de Route Napoléon. Het is een heerlijke, bochtenrijke route van Cannes naar Grenoble, waar je onderweg van spectaculaire uitzichten geniet. Ook de Route Nationale 7, tussen Parijs en de Côte d’Azur, of de historische route Voie de la Liberté, langs de oorlogsmonumenten in Normandië, zijn fantastisch voor motorrijders.

#2 Lekker eten

De Franse keuken is de meest befaamde ter wereld. Geniet in een kleine auberge van een authentieke maaltijd van streekproducten of – aan de kust – van heerlijke gerechten rechtstreeks uit de zee. In Parijs of andere mondaine stad duik je een zoveel sterrenrestaurant in om te genieten van de echte haute cuisine. Waar je ook gaat, het eten (en de wijn uiteraard) is heerlijk! Onderweg ga je lekker in de berm zitten voor een kraakvers stokbrood met een lekker stukje brie.

#3 Veel bezienswaardigheden

Veel bezienswaardigheden

Overal in Frankrijk is veel te zien: historische bezienswaardigheden, zoals landgoederen, kastelen, kloosters en kerken. Ook de schilderachtige dorpjes en de prachtige natuur zijn de moeite van het toeren waard. Zoals het sprookjesachtige Gordes met de witte huisjes op de terrasvormige heuvelrug in de Provence of Éze dat een spectaculaire ligging heeft bovenop een uitstekende rots tussen Monaco en Nice. Liefhebbers van bergachtig landschap koersen natuurlijk richting de slingerende routes door de Franse Alpen en Pyreneeën. En wat dacht je bijvoorbeeld van de prachtige baai van de Somme, één van de mooiste natuurgebieden van het land.

#4 Mooie steden

Een hele goede reden om door Frankrijk te toeren is een bezoek aan de verschillende prachtige steden. Natuurlijk heb je Parijs, alleen daar kun je al een paar heerlijke dagen vertoeven en genieten van het bruisende leven in de stad der liefde; lekker eten, prachtige musea en een overvloed aan kunst en historie. Maar er zijn veel meer interessante steden! Lyon bijvoorbeeld, veel minder bekend dan Parijs, maar hét walhalla van de foodies. De oude wijk, Vieux-Lyon is prachtig en zeker de moeite waard om te doorkruisen. Ook Marseille is helemaal trendy: combineer een lekker strandbezoek met het bruisende Franse stadsleven. Nice heeft charme; brede boulevards langs het azuurblauwe water geven je het ultieme vakantiegevoel. De Franse rivièra ten top! Ook Toulouse, Bordeaux en Straatsburg mag je eigenlijk niet missen. Zo zijn er meer steden waar je heerlijk kunt chillen.

Zorg ervoor dat je motor in topconditie is én dat je een goede helm hebt zoals een integraalhelm of systeemhelm. Frankrijk is een heerlijk land om rond te toeren, dus je moet het zo fijn mogelijk voor jezelf maken. On y va en bon voyage!

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button