Vakantie

4 tips om je op een fietsvakantie voor te bereiden

Steeds meer mensen maken een ware fietsvakantie. Zo kiezen ze ervoor om volledig op de fiets op vakantie te gaan of naar een bestemming te rijden en vanuit daar mooie plekken met de fiets te bezoeken. Hoe jij jouw fietsvakantie ook voor je ziet, het blijft belangrijk om je goed voor te bereiden. Maar waar moet je aan denken bij het treffen van voorbereidingen voor een fietsvakantie? We zetten vier tips voor je op een rijtje.

1.      Haal de juiste spullen in huis

Voordat je kunt gaan vertrekken is het wel belangrijk om de juiste spullen in huis te halen. Rij je eerst naar een bestemming om van daaruit ritten te maken? Schaf dan in elk geval een goede Thule fietsendrager aan om je fietsen veilig en snel te kunnen vervoeren. Houd er ook rekening mee dat je eventueel extra bagageruimte op de fiets moet creëren. Fietstassen mogen dan ook bijvoorbeeld niet ontbreken.

Met de juiste spullen maak je de fietsvakantie een stuk gemakkelijker. Hierdoor kan je volop genieten en hoef je je niet druk te maken om materialistische zaken. Zorg er daarom voor dat je in de maanden voorafgaand aan de vakantie al de nodige dingen in huis haalt, zodat je hier op een later moment niet meer naar om hoeft te kijken.

2.      Laat je fiets controleren

Fietstassen, fietsbril, een fiets GPS, check! Je lijkt alles in huis te hebben om je vakantie te kunnen beginnen. Bedenk echter wel dat het allerbelangrijkste natuurlijk de fiets zelf is. Deze moet van goede kwaliteit zijn. Laat hem daarom altijd eerst zorgvuldig controleren door een specialist. Dan weet je zeker dat deze aan alle eisen voldoet en dat je niet onverhoopt met pech komt te staan onderweg.

3.      Studeer de route alvast in

Studeer de route alvast in

Wil je niet de hele tijd op een kaart hoeven te kijken tijdens het fietsen? Dan is het belangrijk dat je van tevoren de route alvast een beetje instudeert. Zo heb je globaal een idee van welke richting je op moet rijden. Dit is zeker belangrijk wanneer je het buitenland betreedt. In dat geval wil je niet telkens hoeven stoppen, maar echt de natuur in je op kunnen nemen. Zorg naast een GPS ook altijd voor een papieren kaart. Als de techniek het je af laat weten, kan je dan nog altijd de route even opnieuw raadplegen.

4.      Neem de tijd

Op een fietsvakantie geniet je al het meest van het fietsen zelf. Het draait niet per se om het eindpunt, maar om het genot dat je ervaart tijdens het fietsen. Probeer er dan ook geen snelheidsrace van te maken. Het maakt niet uit hoe lang je er over doet. Neem de tijd en neem alles goed in je op. Geniet van het moment. Zo hou je het fietsen niet alleen veel langer vol, maar zie je ook nog eens veel meer van de omgeving. 

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button