Leven in FrankrijkVakantie

5 Handige apps voor je vakantie naar Frankrijk

Jaarlijks gaan er miljoenen mensen naar het buitenland op vakantie. Frankrijk is daarbij grote favoriet. Vorig jaar hebben veel mensen een jaar overgeslagen vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus onder controle te houden. Ook momenteel geldt er nog steeds een negatief reisadvies, tenminste tot half mei. Onlangs heeft Frankrijk echter wel aangegeven vanaf juni weer toeristen in het land toe te laten. Ben jij ook van plan zodra het weer mogelijk is naar Frankrijk af te reizen? Hieronder vind je vijf handige apps voor een vakantie naar La France.

Zorg voor een geschikte smartphone

Voordat we willen ingaan op de apps, is het goed om nog even wat algemene informatie erover te geven. Haast iedereen beschikt tegenwoordig over een smartphone. Maar niet iedere smartphone is zomaar geschikt voor iedere app. Apps verzamelen vaak data en dienen daarom over een goede beveiliging te beschikken. Over het algemeen ontvangen oudere smartphones geen beveiligingsupdates meer, en werken apps dus mogelijk niet of niet goed.

Heb je een smartphone van meer dan twee jaar oud? Dan is het aan te raden om een nieuwe aan te schaffen voordat je op vakantie gaat. Zo weet je zeker dat je nog lange tijd updates zult ontvangen, en apps goed werken tijdens je vakantie. De kans is groot dat je hierbij voor een Samsung kiest, aangezien dit merk marktleider is op de smartphonemarkt. Ook niet heel gek, want ze bieden zowel erg goede basis- als premiummodellen. De Consumentenbond heeft bijvoorbeeld dit jaar nog de nieuwe Samsung Galaxy S21 Ultra, het predicaat ‘Beste uit de test’ gegeven. Deze Samsung zal overigens zelfs nog drie jaar lang updates ontvangen.

Praktische apps voor je vakantie

1. Google Maps

Gebruik je Google Maps in het dagelijkse leven vaak om van A naar B te komen? Ook tijdens de vakantie komt deze app tijdens een vakantie goed van pas. Hoewel je namelijk de leukste plekken kunt ontdekken door te verdwalen, is het ook fijn als je zo snel mogelijk op de plaats van bestemming kunt komen. Bovendien vind je met behulp van de app onder andere lokale bezienswaardigheden, winkels en recreatiemogelijkheden in een handomdraai. De app is standaard al geïnstalleerd op Android-toestellen zoals Samsung. Ook erg handig als je gaat wandelen of fietsen!

2. Essence comparateur

De meeste mensen gaan met de auto op vakantie naar Frankrijk. Een groot gedeelte van het land is te bereiken binnen een dag rijden, en zo heb je ook tijdens de vakantie de beschikking over je eigen vervoer. De brandstofprijzen zijn staan echter vrij hoog momenteel. En zeker in Frankrijk verschillen de prijzen van pomp tot pomp behoorlijk. Met deze app (ook in het Engels) kun je gemakkelijk de brandstofprijzen vergelijken van de tankstations in de directe omgeving.

3. Google Translate

3. Google Translate

Veel Nederlanders kunnen zich in het buitenland prima met hun Engels redden. Helaas wordt deze taal in Frankrijk maar mondjesmaat gesproken. Kom je er niet uit met bijvoorbeeld een medewerker van het hotel of de camping? Voer dan je boodschap in bij Google Translate en de vertaling verschijnt meteen. Ook erg handig: je kunt zelfs foto’s maken van bijvoorbeeld een verkeersbord of menu voor een vertaling of betekenis.

4. La Chaine Météo

Er is haast geen ander volk ter wereld dat zich zo met het weer bezighoudt als Nederlanders. Wil je ook graag tijdens je vakantie het weer in Frankrijk raadplegen voordat je activiteiten gaat plannen? La Chaine Météo geeft de weersverwachting voor de komende twaalf dagen, maar je kunt ook regenraders, satellietbeelden en nieuws rond het weer opzoeken.

5. Booking

Veel mensen die naar Frankrijk reizen, boeken hun accommodatie vooraf al. Ga je liever op de bonnefooi, en wil je graag ter plaatse graag beslissen waar je overnacht? In de app van Booking vind je direct de beschikbaarheid en prijzen van onder andere hotels, B&B’s en vakantiehuizen.

Fijne vakantie!

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button