Natuur

5 tips voor een geweldig tuinfeest

Terwijl de zon steeds meer aan kracht wint, zijn we steeds vaker in de tuin te vinden. Het groen wordt allemaal aan kant gemaakt en de tuinmeubels krijgen een grondige schrobbeurt. Tijd dus voor een gezellig tuinfeestje. Indien mogelijk uiteraard.

Hapjes

Bij een feestje mogen de hapjes uiteraard niet ontbreken. Het is handig om van te voren al een beetje te weten wat je gasten wel en niet lusten. Zorg daarnaast voor een diversiteit aan hapjes, maar kijk wel uit dat er niet al te veel sterke smaken tussen zitten. Je wil niet dat een aantal hapjes al het andere gaat overheersen. Maak leuke borrelplanken met een charcuterie, mini sandwiches, verschillende kaasjes, toastjes en lekkere dips en smeersels.

Drankjes

Geen feest zonder drankjes natuurlijk. En net als bij de hapjes geldt hier ook: weet wat je gasten lusten en vooral wat ze niet lusten. Wijn bestellen kan heel makkelijk online, waardoor je op je gemak de wijnen uit kunt zoeken. In webshops staan bij alle wijnen vaak wel een proefnotitie, waardoor je precies weet wat voor wijn je in huis haalt. Daarnaast staat er meestal wel een wijn en spijs tip bij, zodat je ook al kan bedenken wat je bij de wijnen wil serveren. Wil je verschillende wijnen bij de hapjes serveren? Kies dan voor een wijnpakket met allerlei verschillende wijnen. Zoals een pakket met Chardonnay wijn, Sauvignon Blanc, Verdejo, Merlot en Cabernet Sauvignon.

Aankleding

Aankleding

Je hoeft niet veel geld uit te geven om het er gezellig uit te laten zien. Je kunt je tuin al een stuk feestelijk maken door hier en daar een trosje van drie ballonnen aan te binden. Bijvoorbeeld aan een struik, boom, tafel of stoel. Dek de tafel met hapjes en drankjes met een fleurig tafelkleed en leg bijpassende servetten en (papieren) bordjes neer. Waait het hard? Laat dan het tafelkleed zitten of plak het onder tafel goed vast, zodat het niet opwaait.

Gezelschap

Aangezien je zelf de mensen uitnodigt weet je ook precies wie er komen. Zorg daarom dat je per persoon altijd voor minimaal 1 ding hebt gezorgd waar die persoon van houdt. Zo weet je zeker dat er altijd wel iets voor iemand bij zit.

Entertainment

Zorg dat er iets leuks te doen is tussen door. Het hoeft niet allemaal tot in de puntjes georganiseerd te worden, maar zet bijvoorbeeld ergens een sjoeltafel neer. Of organiseer een bingo of een leuke wijnproeverij. Zet verschillende soorten wijnen op tafel en omwikkel deze met aluminiumfolie. Dan kunnen mensen raden wat ze proeven. Het aluminiumfolie werkt dan gelijk als een soort wijnkoeler.

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button