Wandelen nabij vakantiepark La Bonne Vie

by / Wednesday, 26 March 2014 / Published in Blog

We beschrijven hier alleen wat we zelf ervaren hebben

Le Bout du Monde (het einde van de wereld) nabij Nolay

Een leuk uitstapje op de maandagochtend is een bezoek aan het middeleeuwse pitoreske Nolay. In de ochtend is er een overdekte markt waarvan de constructie dateert uit de 18e eeuw. U kunt daar lunchen, er zijn diverse gelegenheden, maar wij bevelen van harte aan restaurant le Burgonde. Dat ligt richting Autun op loop afstand van de markt. Als u vanuit het park naar Nolay rijdt komt u in Nolay aan op een T splitsing. Links is de mairie met een parkeerplaats. Zet daar uw auto. Als u weer op de T splitsing bent ziet u daar restaurant le Burgonde. Zo wacht Uw auto U op bij het restaurant.

overdekte_markt_nolay  vakwerkhuis_nolay  kerk_nolay

Na de lunch rijdt u richting centrum en volg daar de borden “Bout du Monde”. Daar aan gekomen wandelt U door de cascade en als de lunch niet te zwaar was kunt u ook omhoog klauteren.

einde_wereld  chute_eau_bout_monde  cascade_einbde_wereld

Picnick met wandelen en zwemmen in het meer van Montaubry

Als het werkelijk heet is wordt dit uw top dag. Het meer van Montaubry ligt op ca 15 autominuten van ons park. Het meer is omringd door hoge bomen die veel schaduw geven. Rond het meer ligt een pad dat met de mountain bike afgefietst kan worden. Het water wordt geleidelijk dieper en is geschikt voor kleine kinderen onder toezicht. Toegang met de auto  is op diverse plaatsen mogelijk.

Met de hond op pad

Sinds wij een hond hebben lopen we veel in de omgeving. Onze Labrador is gek op water. Als je vanuit het park richting Saint Maurice loopt kom je direct op een rustig bospad met daarnaast een beekje. Heel veel vogelgeluiden en u begrijpt het beekje is erg in. Welke kant je ook op loopt je vind overal paden en weggetjes waar geen sterveling komt. 

Geef een reactie

TOP