Het winterproject 2015

by / Friday, 06 November 2015 / Published in Blog

Eigenlijk gaat het om 2 projecten waarvan delen van de werkzaamheden goed te combineren zijn; het wifi systeem en de restauratie voor groepen. In deze blog zullen we geregeld foto’s opnemen als er zich markante feiten voordoen, zodat de voortgang enigszins te volgen is.

Gedwongen door wettelijke regels en voortschrijdende technologische ontwikkelingen moet er een nieuw WIFI systeem komen. Wij zijn wettelijk verplicht het surf gedrag van onze gasten 2 jaar te bewaren. Het is maar dat u het weet. Uiteraard doen we dat niet zelf, we laten dit op afstand uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Wij hebben geen toegang tot deze gegevens. Om het Wifi systeem dekking over het gehele park te geven moet er o.a. 730m. kabel gelegd worden. Maar ook de aansluitkabel vanaf de weg naar het hoofdpand moet vernieuwd worden. De investering in dit nieuwe systeem en de meerdere telefoonaansluitingen is dusdanig groot, dat het gebruik van wifi niet langer geheel gratis kan blijven. De bedoeling is dat het systeem gratis berichten verstuurt en dat surfen geld gaat kosten.

Voor de restauratie voor groepen is 2 jaar terug al een begin gemaakt met de aanleg van een plateau op het boventerrein. Grond moet nu eenmaal tijd krijgen om te stabiliseren. Het plateau wordt ontsloten met een nieuw stuk weg en krijgt een voetpad aansluiting op de weg nabij bungalow Gamay.

De restauratie zal bestaan uit 5 pagode tenten die naast elkaar en aan elkaar worden geplaatst. Ze zijn voorzien van systeemvloeren. Elke tent is 36m2 groot. Ze worden gebruikt als professionele keuken, dansvloertje en restauratie ruimtes met tafels en stoelen. Op het buitengedeelte van het plateau komen tuintafels en een stenen barbecue. Om e.e.a. goed te laten werken komt er helemaal van beneden bij de ingang van het park een dikke elektriciteits kabel (270m.) en natuurlijk een rioolaansluiting, wateraansluiting en een wifi steunpunt.

feesttenten_la_bonne_vie

 De firma Brandvisser verzorgde brandvisser_lost_tenten het transport van de tenten en  keukenapparatuur vanuit  Nederland. Met een zeer  bereidwillige chauffeur kwam alles  op de goede plek terecht.

 

systeem_vloer_tent

Links een animatie van de tentopstelling gemaakt voor promotiedoeleinden. Rechts een in elkaar gezette systeemvloer van een tent.

 

keukenapparatuur

keukentent De keukentent werd  noodgedwongen al snel opgezet  om de  gekochte  keukenapparatuur, die buiten  onder een zeiltje stond, op te  slaan. De tenten krijgen meerdere  echte deuren.

 

Onlangs vroegen  we om levering  van 3m3 mortel en 30  zakken cement, bestemd voor de fundering van de loods. De vrachtwagen kwam hopeloos vast te zitten. Mijn 4×4 presteerde weinig. Een boer uit Nyon vroegen we met zijn traktor te komen en de vrachtwagen eruit te trekken. Ook die redde het niet. Waarop de boer naar huis toog om zijn nagelnieuwe Ferguson te halen en die redde het echt net. Op de  voorgrond een trouwe  toeschouwer Isa.traktor_trekt_vrachtwagen

 Inmiddels is het beton gestort en is er een begin gemaakt  met de muur om de aarden wal te stabiliseren.opbouw loods

 

 

 

 

De elektravoorziening is een projekt op zich. De 270m. kabel moet vanaf het plateau boven naar de aanvoerkast bij de ingang van het park.

elektrakabel_op_haspel De volgequad_trekt_mantelbuisnde beelden laten zien hoe we e.e.a.  geflikt hebben. Met een kraantje trok ik zonder  hulp de gehele kabel van boven naar beneden.  Door handig gebruik te maken van een sterke    quad trokken we de mantelbuis rond de  elektrakabel. Met een stevig touw in de  mantelbuis vast aan een cady verankerden we de  kabel. Met dank aan vriend Arnaud!

Inmiddels staat de metalen abri van bijna 20m2. abri (klein formaat)

Die huisvest de elektrakast, een diepvrieskist, de warmwaterboiler en stellingen voor de voorraden.

De winter is ingevallen en de grond is bevroren. De aanleg van de riolering zal dus even moeten wachten.

boiler_meterkastGelukkig sloeg het weer om en werd het voorjaarsweer,

wifi_steunpunt

maar  wel erg nat, zodat het werk aan het terras stagneert. Ook de stroomvoorziening laat erg op zich wachten. Daar wordt je niet vrolijk van.  Intussen worden de Wifi steunpunten aangelegd. Voor de statistiek: met ca. 730 m. coax
kabel in de grond.

 

Geef een reactie

TOP