Boottocht op de Saône rivier

by / Saturday, 24 September 2016 / Published in Blog

Vertrek vanuit St. Marcel de havenwijk in het centrum van Chalon sur Saône. Tegenwoordig meer een pleziervaart haven dan een haven voor goederenschepen. Met de Delta, zoals dit omgebouwde vrachtschip uit 1938 nu heet, vertrokken we punctueel om 12 uur voor een 3,5 uur durende rondvaart met lunch.

De lunch was dit keer menu 4 van de 5 menu’s en de smaak was boven verwachting. De aftrap was een terrine de canard, gevolgd door een mooi stuk kabeljouw en 2 dessert gangen. De bestelde Mercurey 1 Cru was mooi evenals zijn prijs. De bediening was goed en vriendelijk.

De boottocht zelf was een beetje saai. Waarschijnlijk omdat de oevers grotendeels begroeid zijn met bomen en struiken met op de achtergrond landbouw gronden. Geen spectaculaire diersoorten, al is de witte reiger het noemen waard.

Het enerverendste moment was toen een ons tegemoetkomend schip in slingerbewegingen op ons aanvoer. Waarop de kapitein zijn hoorn meerdere keren en langdurig luidruchtig liet schallen. Op het laatste moment draaide de tegenligger bij en wij waren bijna tot stilstand gekomen. Wat een malloot in die andere boot.

Het laatste stukje door het centrum van Chalon was het interessantste omdat je vanaf de rivier de dingen toch iets anders ziet. Daarom als je een boottochtje maakt kies dan voor de korte tocht. Of nog beter; rijd naar het Lac de Setton en pak daar de boot.

Geef een reactie

TOP