Bibracte, voorheen een veste van de Galliers

by / Saturday, 15 October 2016 / Published in Blog

Een nieuwe verkenning van ons in de regio naar Mont Beuvry waar vroeger, voor onze jaartelling, een Gallische vesting is geweest. Een van importantie die later door de Romeinen, Julius Caesar, werd ingenomen en zelfs ontmanteld om de stad Autun te stichten.
Interessant als je van geschiedenis houdt. Je krijgt in het museum een goed beeld van de beschaving van die tijd en zeker hoe de Gallische cultuur werd opgeslokt door de Romeinen die via zuid Frankrijk geleidelijk heel Europa in hun bezit namen en de Gallische cultuur verdrongen.
Op de Mont Beuvry is een parcours van ca 5 km dat je kunt afwandelen of je neemt de shuttle bus. Het brengt je langs diverse opgravingen. Mooie omgeving, mooie vergezichten.
Het ligt aan de westkant van Autun. Vanaf la Bonne Vie een klein uur rijden.

Geef een reactie

TOP