Leven in Frankrijk

Chill kleding met de Franse nonchalance

Wist je dat chillen in het Frans meestal wordt vertaald met ‘se détendre’? Verder is chillen in Frankrijk niet veel anders dan in de rest van de wereld. Waar mensen ook thuis komen van hun werk, dan wordt het tijd voor chill kleding, die ook vaak homewear wordt genoemd. Waar moet je nu aan denken bij homewear? Hieronder kun je inspiratie opdoen voor fijne kleding voor thuis met een tikkeltje van de Franse nonchalance.

1. Materiaal

Om te chillen heb je in de eerste plaats behoefte aan comfort. Kleding moet je een idee van vrijheid geven door zacht te zijn  en prettig te zitten. Daarvoor lijkt het nieuwe product bamboe wel te zijn geschapen. Het is een klein wondertje dat ontdekt is dat je van dat keiharde gras (bamboe is een grassoort) vezels kan maken die heerlijk zacht zitten en nog meer voordelen hebben. Bamboe chill kleding is kreukvrij zonder strijken en blijft lang fris. Daarbij hebben de vezels een antibacteriële werking die goed is voor de huid. Ook qua duurzaamheid scoort bamboe kleding erg hoog. De plant groeit sneller dan welke andere ook en dat zonder bestrijdingsmiddelen. Bamboe kleding is er inmiddels in vele soorten voor dames en heren.

2. Broeken voor dames

Ben jij een rokjes en jurkjes-type? Om lekker te chillen is een broek ook geen slecht idee. Er is ook meer dan voldoende keuze als het op chill kleding aankomt.

  • Joggingbroek. Heerlijk ontspannen om thuis snel een joggingbroek te kunnen aanschieten. Uiteraard kies jij er een van een bekend merk, dat zit comfortabel en staat gewoon erg goed.
  • Loose fit.  Comfortabele kleding zit goed maar staat ook goed als je kiest voor een loose fit broek. Die zijn er in alle kleuren en modellen zodat jij een ruime keuze hebt. Ze zijn ook perfect te combineren met andere kleding.
  • High waisted flare pants. Wil je een blouse of truitje in de broek stoppen dan kies je uiteraard voor een high waisted broek. Dat zit lekker en staat bijzonder elegant en je kan dat pondje extra ook verbergen.

3. Sweaters en truien

Voor zowel vrouwen als mannen is een sweater of trui uiteraard een mooi onderdeel van je homewear. Je kan kiezen voor zomer en winter items. Daarbij is er altijd wel een exemplaar dat zo lekker zit dat je bijna niet kan wachten om thuis te komen. De longsleeve trui voor de winter is helemaal in. Deze mag beslist wel ruim zitten en die extra lange mouwen zorgen ervoor dat comfort op de eerste plaats komt.

4. Pyjama’s

Een pyjama is niet ieders ding. Vooral jongeren kiezen steeds vaker voor een shirt of bijvoorbeeld een overhemd indien er nachtkleding wordt gedragen. Dat is soms bijna jammer omdat er juist voor de nacht heerlijke chill kleding wordt gemaakt. Juist tijdens die uurtjes slaap is het van belang dat de kleding zo comfortabel zit dat je het nauwelijks merkt en toch bescherming en warmte geeft. Wat dacht je van een onesie of een pyjama uitgevoerd in fleece? Ook gebreide pyjama’s komen weer helemaal in de mode, heerlijk zacht en leuk om te zien. Dat draag je ook als je ’s avonds nog even lekker op de bank zit. Frans wijntje in de hand en jij bent klaar voor het weekend!

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button