BestemmingenKunst & CultuurNatuurStedentripVakantieWandelen

De Franse natuur en steden combineren

Frankrijk is een uniek land. Op geen andere plek in Europa liggen natuur en cultuur zo dicht bij elkaar. Je hoeft hier niet te kiezen tussen de luxe van de stad en de rust van de natuur: op korte afstand van de stad liggen prachtige natuurgebieden. Wissel een stedentrip af met een excursie door de natuur en geniet van zowel de schilderachtige steden als een flinke portie frisse lucht.

Nancy en het bergmassief

Veel vakantiegangers komen langs Nancy, maar nemen niet de tijd om deze stad eens aan te doen. Dat is zonde, want eigenlijk heeft de stad veel te bieden. Niet alleen de schitterende architectuur met gebouwen in art nouveau stijl, maar ook een prachtige natuur. Je vindt in Nancy ook het Place Stanislas, een van de mooiste pleinen van Europa. Tot zover de stad.

Rijd je Nancy een stukje uit en rijd je ongeveer anderhalf uur verder, dan kom je uit in de Vogezen. Hier vind je groene heuvels en bergen. Wie wel eens in Canada is geweest, zal het bekend voorkomen: het bergmassief van de Vogezen doet er sterk aan denken.

Amiens en de hortillonnages

Amiens is een middelgrote stad met een ligging tussen Lille en Parijs. Natuurlijk staat de stad bekend om hét pronkstuk van Frankrijk: de Notre-Dame. Maar Amiens heeft ook een sfeervol plein, de Place Gambetta. In de zomer kun je er rustig zitten om van de zon te genieten. Ook fijn aan de stad, is de winkelvrije autostraat.

De stad is een contrast van de natuur in de hortillonnages. Op loopafstand sta je midden in de natuur. De befaamde hortillonnages van Amiens verken je het best met een bootje. Zo’n tocht doet soms wat denken aan een sprookje, dat je prima kunt vastleggen met een kleine fotocamera om je nek.

Nice en de kust van Antibes

Nice is een populair vakantieoord. Niet zo gek: de stad ligt direct aan de azuurblauwe zee en de straatjes zijn perfect om een dag rond te dwalen. Nice is de stad van de gezellige Cours Saleya en Marché aux Fleurs, de bekende Promenade des Anglais en het oude stadsdeel, dat vol staat met kleurrijke gebouwen. Langs de Promenade de Paillon zie je fonteinen en aan de Colline du Chateau wordt je getrakteerd op het mooiste uitzicht van de stad.

Maar wat weinig mensen weten, is dat de binnenstad van Nice feilloos gecombineerd kan worden met adembenemende natuur. Rijd een keer door naar Antibes, aan de kust. Hier kun je een goede wandeling maken langs het Sentier du littoral. Deze plaats volgt een ruige kustlijn. Zo bevind je je midden in de stad, en zo ben je ineens in een zee van rotsen en natuur. Nice heeft het beste van beide werelden te bieden.

Annecy en het meer

Annecy is een toeristisch gebied, en we snappen erg goed waarom. Het lijkt soms een schilderij waar je doorheen kunt lopen. Het oude stadsdeel is daar een goed voorbeeld van. Aan het oude stadsdeel ligt een aangrenzend meer, dat door bergen is omringd. Veel mensen nemen hier even een kijkje, want in geen enkele stad ligt de natuur zo dichtbij.

Wie even genoeg heeft gezien van de stad, kan in de omliggende bergen op pad gaan. Bijvoorbeeld in het Massif des Bauges of het Massif des Bornes. Op een uurtje rijden liggen Chamonix en Le Grand Bornand, twee stukken paradijs in Frankrijk.

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button