Vakantie

De mooiste gebergtes ter wereld om met je camper door te reizen

Zowel binnen als buiten Europa zijn tal van prachtige gebergtes te vinden. Deze berggebieden trekken veel vakantiegangers aan. De een kiest voor een wandelvakantie, de ander gaat voor een ontspannen vakantie met de camper. Het voordeel van een camper is dat je niet vastzit aan een specifieke plek. Je kunt steeds van camping naar camping trekken, zonder dat je voortdurend een tent op moet zetten! Daarbij biedt een camper je vaak meer comfort dan een tent of bijvoorbeeld een vouwwagen. Op sommige plekken is het zelfs toegestaan om in het wild te kamperen met een camper. In dit artikel zoomen we in op enkele van de mooiste gebergtes ter wereld!

Reis door de bergen binnen Europa

Stippel je zelf een reis uit door de bergen in Europa, of kies je voor een van de Travelhome camperreizen? Bij deze reizen ben je ervan verzekerd, dat je de mooiste bergpassen op ons continent te zien krijgt. Trek bijvoorbeeld naar Frankrijk, waar de Franse Pyreneeën je opwachten. Of wat te denken van de Ardennen? De Ardennen zijn te bereiken zonder ver te moeten reizen. Ideaal voor een korte vakantie in het voor- of najaar! Je kunt er prachtig wandelen of fietsen.

Heb je de reis door Frankrijk gemaakt? Overweeg dan de Dolomieten in Italië of bijvoorbeeld Matterhorn in Zwitserland te bezoeken.

Bergen verkennen op Australië

Niet alleen Europa heeft je tal van prachtige gebergtes te bieden. Ook een camper huren in Australië kan het overwegen waard zijn. Zeker wanneer je een groot deel van Europa inmiddels wel gezien hebt. Reis langs de Murray River, breng een bezoek aan de bergen van Wilpena Pound of trek van kaap naar kaap langs de Australische kust. Het continent heeft je ontzettend veel te bieden. Naast de diverse gebergtes kun je hier ook steden als Sydney, Melbourne, Perth en bijvoorbeeld Brisbane bezoeken. Het maakt dat een vakantie naar Australië heel afwisselend wordt!

Andere hooggebergtes op de wereld

Naast de eerder beschreven gebergtes kent onze wereld nog tal van andere prachtige plekken. Reis bijvoorbeeld naar Japan, waar je de Mount Fuji vindt. Of ga naar Tanzania voor een bezoek aan de Kilimanjaro. Ook de Mount Everest in Nepal en de Mount Denali op Alaska zouden niet op je to do-lijstje mogen ontbreken, wanneer je de mooiste berggebieden ter wereld wilt bekijken. Bij welke van deze bergen ben jij in het verleden al geweest?

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button