BestemmingenVakantieWintersport

De vijf beste Franse wintersportgebieden voor snowboarders

Als het gaat om wintersport, lees je vaak tips voor skiërs. Maar wat als je geen skifanaat, maar een snowboardfanaat bent? Een snowboarder is op zoek naar maagdelijke hellingen en funparks. Snowboarders willen op vakantie naar een plaats met een coole uitstraling en met een eigen snowboardscene. In Frankrijk kun je je zeker vermaken op het snowboard.

Les Deux Alpes

Les Deux Alpes is officieel een skigebied, maar toch kun je hier ook prima snowboarden en langlaufen. Het heeft een piste van 200 kilometer, met 78 kilometer aan blauwe pistes, 78 kilometer aan rode pistes en 44 kilometer zwarte pistes. Daarnaast kunnen snowboarders gebruik maken van het funpark met halfpipe, spine en diverse jumps.

Hier kun je niet alleen skiën, maar ook snowboarden. Ook als je net begint met snowboarden zul je je hier prima vermaken. Skiën, snowboarden en langlaufen: het kan hier allemaal. Voor een skipas van 6 dagen betaal je ongeveer 245 euro als volwassene.

Les Arcs

Les Arcs bestaat uit verschillende delen. Ze zijn vernoemd naar de hoogte waar ze op liggen. Het gehele gebied ligt tussen 1200 en 3220 meter. De eerste stop is Arc 1600, de tweede stop op Arc 1800, de derde stop is Arc 1950 en de hoogste hoogte is 2000 meter en meer. Iedereen die dat wil, kan hier snowboarden. Het maakt niet uit op welk niveau.

De centra met bebouwing doen futuristisch aan. Je vindt hier veel kolossale appartementencomplexen en een enkel hotel. De dorpen zijn speciaal neergezet voor het gemak van de bezoeker. Les Arcs is aangesloten op Peisey Nancroix en Villaroger.

Tignes

Tignes bestaat uit de moderne gebieden Les Boisses, Le Lac, Val Claret en Le Lavachet. Oorspronkelijk ligt dit gebied op zo’n 1550 meter. Ergens merk je nog dat het van oorsprong een dorp is. De woonkernen, daarentegen, bestaan uit een betonnen skyline. Het is functioneel en netjes, en prima voor de snowboarder.


Snowboarders die net beginnen, gevorderden en experts, ze kunnen hier allemaal terecht. Het gebied bestrijkt meer dan 300 kilometer, met 198 kilometer aan blauwe pistes. Een snowboard huren kun je beter alvast van tevoren doen door te reserveren. Zo voorkom je wachtrijen.

Val Thorens

Snowboarden op echt hoge hoogte? Dan moet je voor Val Thorens kiezen. Het is de hoogstgelegen wintersportplaats in de Alpen. Het ziet er allemaal hoog en kolossaal uit, maar dat valt in de praktijk wel mee. Het grootste voordeel van dit gebied is dat je geen auto’s zult tegenkomen. Die zijn naar de parkeerplaatsen verbannen.

Snowboarders kunnen volop terecht in Val Thorens. Met meer dan 600 kilometer piste op verschillende niveaus is er voor iedereen wat te doen. Omdat het hier altijd erg druk is, is het aangeraden je snowboard van tevoren te reserveren.

Chamonix

Chamonix beschikt alles waarvan een ervan snowboarder droomt. Zo is er een halfpipe, boardercross en volledig funpark. Op de hoger gelegen pistes als Grands Montet en Aiguille du Midi tref je altijd goede sneeuwcondities. De echte freeriders zullen La Flegere of Le Brevent zeker aanspreken.

In dit gebied vind je ook Le Tour. Prima om een afdaling te maken met je snowboard. Het is een volledig natuurlijke piste en een absolute favoriet onder snowboarders. En dan hebben we het nog niet eens over de après-ski/snowboard gehad.

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button