BestemmingenKunst & Cultuur

Dit zijn de best bezochte musea in Frankrijk

Frankrijk heeft de meest bekende musea ter wereld. Jaarlijks worden ze door heel wat bezoekers bezocht. Welke musea heb jij al bezocht? Heb je er nog geen bezocht, of kun je ze alle vijf afstrepen? We verklappen alvast dat de meest populaire musea in Parijs staan.

Het Louvre

De onbetwiste nummer 1 in het lijstje van best bezochte musea in Frankrijk is het Louvre. Jaarlijks trekt het museum meer dan 10 miljoen bezoekers. Het is niet alleen het best bezochte museum van Frankrijk, maar van de hele wereld.

In het Louvre is onder meer de Mona Lisa te zien. Naast dit wereldberoemde kunstwerk zijn er nog 35.000 andere bekende werken te zien in dit museum. En dan hebben we het over nog maar 10 procent van de hele collectie.

Musée d’Orsay

Het Musée d’Orsay is met 3,2 miljoen bezoekers minder groot dan het Louvre, maar wel indrukwekkend. Vroeger was het museum een treinstation en dat zie je goed terug in de architectuur. Je ziet hierzo de bekendste impressionistische werken van de wereld, zoals Le Déjeuner sur l’herbe van Manet.

Je kunt het best online reserveren als je dit museum wilt bezoeken. Je mag dan via een speciale ingang naar binnen. Op die manier hoef je niet een flinke tijd in de wachtrij te staan. Des te eerder begint het plezier!

Centre Georges Pompidou

Het Centre Georges Pompidou trekt ongeveer 3,5 miljoen bezoekers per jaar. Het is al 40 jaar lang een van de meest bruisende en toonaangevende plekken in Parijs. Hier vind je vooral stukken rondom moderne en hedendaagse kunst.

De Parijzenaren noemen het museum niet bij de naam, maar ‘Beauborg’. Het is verstandig alvast online te boeken als je dit museum wilt bezoeken. Net als bij het Musée d’Orsay is er een speciale ingang waar je naar binnen mag. Je kunt dan voor de prijs van een gewoon ticket via de priority-ingang naar binnen.

Cité des Sciences et de l’industrie

Gek op techniek en industrie? Dan moet je het Cité des Sciences et de l’industrie bezoeken. Je herkent dit museum aan de enorme zilverkleurige bol van de nabijgelegen 3D-bioscoop. Jaarlijks trekt het museum heel wat publiek: zo’n 2,2 miljoen bezoekers per jaar.

Het is ook leuk voor kinderen, want er zijn afdelingen die speciaal voor kinderen ontworpen zijn. Deze afdeling heet La Cité des Enfants en kent grappige attracties, net als bij Nemo in Amsterdam.

Muceum in Marseille

Het enige populaire museum (buiten Parijs) van de vijf grote musea in Frankrijk, ligt in Marseille. Het Muceum, zoals het wordt genoemd, heet voluit Musée des civilisations de l’Europe et de la Méditerranée. Een hele mond vol, dus noemen de meeste Fransen het gewoon ‘Muceum’. Het museum werd in 2013 geopend en kent een nogal bijzondere architectuur.

Je ziet allemaal verweven kernen met elkaar. Het lijkt wel alsof het een soort van prikkeldraad is, maar in werkelijkheid zijn het allemaal stalen constructies. Dit museum, met speciale architectuur van Rudy Ricciotti, is jaarlijks goed voor meer dan 1,3 miljoen bezoekers. Daarmee is het een van de topattracties van Marseille.

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button