BestemmingenVakantieWintersport

Dit zijn de goedkoopste Franse skigebieden

Frankrijk is het wintersportland bij uitstek. Het is eens wat anders dan Oostenrijk of Zwitserland. Een ander voordeel van Frankrijk is dat wintersporten helemaal niet duur hoeft te zijn. Het land is rijk aan sneeuwzekere gebieden, zonder dat het de hoofdprijs kost. Frankrijk heeft de goedkoopste skigebieden van de Alpen. We zetten een paar goedkope, interessante skigebieden op een rij.

Thollon Les Mémises

Thollon Les Mémises is een van de goedkoopste skigebieden in Frankrijk. Hier kun je volop skiën, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op het Meer van Genève. Dat geeft ook precies aan hoe dicht dit skigebied aansluit op Zwitserland.

Het is een klein dorpje met een skigebied voor gezinnen en beginners. Waarschijnlijk kiest de gevorderde wintersporter liever voor een ander dorp, maar voor wie de eerste wintersportervaring wil opdoen, is dit zeer geschikt. In het hoogseizoen betaal je 24,50 euro voor een skipas en 16,75 euro per nacht voor een accommodatie. Kortom: voor onder de 50 euro per dag is het volop genieten.

Hirmentaz en Les Habères

Hirmentaz en Les Habères moeten we zien als twee onafscheidelijke dorpen. Ze bieden samen zo’n 50 kilometer aan skipistes. Doordat er veel blauwe pistes zijn, is dit bij uitstek een geschikt skigebied voor beginners.

Wie wat avontuurlijker is ingesteld, kan ook gebruik maken van een snowpark en een boardercross. Een skipas kost ongeveer 26 euro per dag en voor een accommodatie betaal je zo’n 18 euro per nacht.

Arêches, Beaufort

Het charmante dorp Arêches is het derde goedkoopste Franse skigebied. Het ligt in de buurt van de Mont Blanc. Er is hier een hoge sneeuwzekerheid, wat opvallend is voor zo’n goedkoop gebied. Je hebt hier ook talrijke off-piste mogelijkheden, waardoor je je geen moment verveelt.

Voor een dagskipas betaal je ongeveer 29,90 euro per dag. Een accommodatie kost je ruim 17 euro. In principe is dit gebied voor iedereen geschikt.

Risoul 1850

Risoul 1850 biedt 185 kilometer aan piste. 24 kilometer bestaat uit de groene piste, 70 kilometer uit blauwe piste, 72 kilometer uit rood en 19 kilometer uit zwarte piste. Ondanks dat het gebied ‘maar’ 185 kilometer telt, staat deze plaats garant voor een week plezier.

Vanwege de lage prijzen in dit gebied is het erg geliefd onder jongeren. Vaak worden hier ook interessante feesten georganiseerd. Daardoor is het niet alleen geschikt als wintersportgebied, maar ook als après-ski-gebied.

Valfréjus

Over Valfréjus horen we veel enthousiaste verhalen. Het is een absolute prijspakker, dat aan het einde van de Maurienne-vallei ligt. Vanaf de snelweg A43 neem je ongeveer 13 haarspeldbochten naar dit knusse dorpje. Met een kwartiertje klimmen bevind je je in het middelpunt van het skiplezier. Daarnaast heeft het ook een gezellig centrumpje.

Het skigebied is beperkt, met 65 kilometer aan piste. Maar met een skipas mag je ook in aansluitende gebieden wintersporten. Je kunt dan vertrekken met de skibus. Op die manier kun je genieten van nog eens 300 kilometer aan geprepareerde pistes. Valfréjus zelf biedt ook al voldoende uitdaging: het heeft een van de langste blauwe pistes van Frankrijk.

Voor ongeveer 120 euro ben je klaar. Daar zit de skipas dan al bij in. Niet slecht voor een gebied met meerdere kroegen, restaurants en wintersportwinkeltjes.

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button