BestemmingenNatuurVakantie

Dit zijn de mooiste natuurgebieden van Frankrijk

Frankrijk is het land van de stad van de liefde: Parijs. Het is ook het land van de lekkerste baguettes en heerlijke wijn. Maar Frankrijk heeft meer te bieden. Het is namelijk ook een land met verschillende nationale parken en 51 regionale natuurparken. Die parken zijn opgericht ter bescherming van het milieu, maar bezoekers zijn wel welkom om al dat moois te komen aanschouwen. Dit zijn de mooiste natuurgebieden in Frankrijk.

Nationaal park Mercantour

Nationaal park Mercantour heeft een speciaal plaatsje in het hart van veel toeristen. Hier zie je de mooiste natuur die je ooit hebt gezien, met eigen ogen. Het ligt in de zuidelijke Franse Alpen, waardoor je volop bergen krijgt te zien. Het park ligt vol met gemzen en prachtige bergmeren. Zelfs in de zomer zul je hier nog wat sneeuwresten zien liggen. Het is een ervaring die je zelf op moet doen. Je stapt in de bus vanuit Nice en rijdt naar het dorpje St. Martin Vésu-bie. Dat ligt aan de start van de Mercantour en geldt als de start van een avontuur.

Nationaal park Cervennes

Nationaal Park Cervennes ligt in Languedoc-Roussillon en is een zeer onderschat gebied in Frankrijk. Eigenlijk moet je aardig wat tijd uittrekken om hier alles te kunnen zien. Het park biedt rust, zoals je dat nog nooit gekend hebt.

Lege stukken land worden afgewisseld door heuvels en riviertjes. Met een beetje geluk ontdek je ook bijzondere natuurverschijnselen, zoals het helderblauwe water van de prachtige rivier de Tarn. Een gratis tip van ons: maak een boottocht richting het dorpje La Malene. Daar verken je de omgeving vanuit een sloep vanaf het water.

Regionaal park Ballon des Vosges

In de Vogezen val je van de ene verbazing in de andere. Het ligt in het oosten van Frankrijk en heeft iets magisch overzicht. Zeker zo rond de herfst is dit een bijzondere plek. De herfstkleuren worden dan meer zichtbaar dan ooit. Op de Route des Crêtes rijd volop langs de meren, de natuur en door de bossen. Uiteindelijk kom je uit in de top van de Grand Ballon.

De vulkanen van de Auvergne

De vulkanen van de Auvergne lijken een goed bewaard geheim. De meeste toeristen hebben er niet echt een beeld van, maar worden verbaasd door de prachtige natuur. De vulkanen zouden bovenaan de wensenlijst van toeristen moeten staan. Hier ligt onder meer de grootste vulkaan van Europa, die de Plomb du Cantal heet.

De vulkanen zijn niet meer actief, en daardoor is het mogelijk over de vulkanen te wandelen. Het is ook een goed idee de Puy Mary en de Puy de Dôme. Vanaf daar geniet je van prachtige vergezichten.

Helderblauw water in Calanques

In nationaal park Calanques, dat in de Provence ligt, bestaat de natuur uit rotsen in de vorm van een diepe vallei. Doordat het dicht bij de stad Marseille ligt, is het goed bereikbaar. Een deel van de rotsen ligt in de zee. Het water is hier helderblauw en de kans is groot dat je na het aanschouwen van dit gebied nog een keertje terugkomt.

Om er te komen moet je een behoorlijke wandeltocht maken, maar het is zeker de moeite waard. Volgens kenners moet dit park echt op je bucketlist staan.

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button