Bestemmingen

Een alternatief dichtbij huis: bezoek het mooie Texel!

We werken nog altijd thuis en ook is social distancing nog steeds onderdeel van het dagelijks leven. De terrasjes zijn nog steeds gesloten en ook winkelen we alleen nog op afspraak. De Nederlandse samenleving zit nog zo goed als op slot. Toch zitten er betere tijden aan te komen, maar is onze realiteit dat het maken van verre reizen op korte termijn er helaas nog niet inzit. Genieten van heerlijke wijn en Baguette in Zuid Frankrijk zal dus nog even moeten wachten. 

Dat heerlijke vakantiegevoel ervaren in eigen land

Toch is op vakantie gaan ontzettend belangrijk. Je begeeft je dan in een andere omgeving dan je ‘keukentafel kantoor’, waardoor je alle stress rondom het dagelijks leven helemaal los kunt laten. Het slechte nieuws is dat Frankrijk er voorlopig niet inzit, maar er is ook goed nieuws. In eigen land vind je ook ontzettend veel pareltjes die aandoen als een ver oord. Wat dacht je van de Veluwe, het mooie Zeeland of misschien toch Texel? In deze blog staan we site bij het mooie Texel en waarom je dit mooie eiland eens moet bezoeken! 

Met de veerboot naar Texel

Met de veerboot naar Texel

Helemaal in het Noorden vind je de Nederlandse waddeneilanden. Het grootste eiland is het mooie Texel. Texel licht op een klein uurtje varen vanaf den Helder. Daar pak je de veerboot en vaar je over de Noordzee. Je komt aan in de veerhaven. Je kunt hier je auto parkeren en verder en verder reizen per fiets. Een e-bike huren op texel kan op verschillende plekken. Fietsverhuur is dan ook goed geregeld hier. Je kunt vanaf de veerhaven ook verder reizen per bus, bijvoorbeeld naar Den Burg of De Koog. Je kunt natuurlijk ook gewoon met je auto verder reizen. 

Misschien is een elektrische fiets kopen iets wat je een tijd geleden al gedaan hebt. Dan is Texel dé bestemming om je nieuwe e-bike mee naartoe te nemen. Texel kun je namelijk heel goed per e-bike ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld naar de leuke dorpjes fietsen, maar ook de natuur intrekken. In het voorjaar kun je voorjaarsroute fietsen en lammetjes spotten. 

Musea, gezellige markten en heerlijk eten 

Op het eiland zelf is ontzettend veel te doen en te beleven. Van indrukwekkende musea tot aan karakteristieke dorpjes. Je vindt het er allemaal. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Maritiem en Juttersmuseum of het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum. In de dorpjes is regelmatig markt. Hier vind je unieke snuisterijen en lokale lekkernijen. Neem bijvoorbeeld gezellige zondagsmarkt in de Koog op het Dorpsplein. Ook kent Texel een heleboel gezellige strandpaviljoens. Op het moment dat de horeca weer geopend is, is het absoluut de moeite waard deze eens te bezoeken. Hier kun je onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een prachtige zonsondergang. Dát is het echte Texel gevoel!  Kortom, Texel is zeker de moeite waard om te bezoeken voor een mini-vakantie zodra dit volgens de richtlijnen van de RIVM weer kan. 

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button