VakantieWintersport

Een skipas in Frankrijk: wat kost dat?

Skiën is dit jaar duurder geworden. De wintersporter betaalde voor een 6-daagse skipas ongeveer 4% meer. Daarmee is een skipas ongeveer een tientje duurder geworden. In de populaire gebieden is vooral Zwitserland duur geworden. Misschien is Frankrijk daarom een beter alternatief.

Skipassen onder de 200 euro in Frankrijk

De laatste jaren verhoogden wintersportgebieden bijna jaarlijks de prijs van een skipas. Er zijn nog maar weinig skigebieden waar wintersporters minder dan 200 euro betalen voor een skipas voor 6 dagen. Gelukkig vind je in Frankrijk nog volop skigebieden met prijzen onder de 200 euro.

Het kan handiger zijn om korter te gaan. Vaak is een skipas van 5 dagen goedkoper dan een skipas van 6 dagen. Het is natuurlijk ook mogelijk een dag of een halve dag bij te kopen.

Hoe kom je aan een skipas?

Skipassen kun je ter plekke in Frankrijk kopen, of al vooraf online regelen. De pas ligt dan voor je klaar bij aankomst. Sommige aanbieders van skipassen sturen de pas zelfs naar je op.

Tegenwoordig bieden steeds meer aanbieders een wintersportvakantie inclusief skipas aan. In dat geval boek je een wintersportvakantie waarbij de 6-daagse skipas is inbegrepen. Aanbieders van shortski of midweekski passen de geldigheid van de pas aan. Deze is dan aangepast aan het aantal dagen dat je verblijft.

Wat kost een skipas?

Dit jaar kost een skipas (tussen 21 december 2019 en 10 april 2020) ongeveer 312 euro voor een volwassene en voor de jeugd. Voor kinderen kunnen skipassen worden gekocht vanaf ongeveer 250 euro. Dit zijn de prijzen voor het hoogseizoen in een populair skioord: Val Thorens en Les 3 Vallées.

Goedkoper wintersporten is ook een mogelijkheid: dan boek je een vakantie naar een minder populair oord, of een wintersportgebied met minder kilometers piste. De wat minder populaire gebieden zijn vaak een stuk goedkoper.

Wintersporten in het laagseizoen

Als het niet zoveel uitmaakt wanneer je vertrekt, kan het een goed idee zijn om te wintersporten buiten het hoogseizoen. Het laagseizoen vindt meestal plaats van half april tot eind april. Dit jaar kostte een skipas voor Val Thorens in het laagseizoen zo’n 280 euro. Deze prijzen waren van toepassing voor volwassenen en jongeren. Voor kinderen moest ongeveer 225 euro worden betaald.

Familie skipas

Meteen een skipas voor de hele familie regelen? Het is al mogelijk voor vier personen een skipas te regelen. Inbegrepen in de prijs is de toegang voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Meer kinderen tussen de 5 en 18 jaar oud is ook mogelijk. De hele familie kan dan wintersporten voor het kindertarief.

Dergelijke acties zijn alleen geldig op vertoon van legitimatie. Goed om te weten: 18 is echt de maximale leeftijd. Kinderen ouder dan 18 worden gezien als jongeren of volwassenen. Dan betaal je de normale prijs.

Verschillende soorten passen

Veel skigebieden werken tegenwoordig met verschillende soorten passen. Je kunt een pas dan in verschillende klassen kopen. Zo kun je in Frankrijk bijvoorbeeld een classique-pas kopen. Dat is een gewone skipas. Je kunt ook kiezen voor essentiel, dat een garantie voor een geslaagde vakantie biedt, met alle belangrijke activiteiten.

Wie echt een uitgebreide skivakantie wil, kan kiezen voor een premium pas. Dit is voor een ‘exceptionele vakantie’, waarbij je bijvoorbeeld voorrang krijgt. Tevens mag je dan van een aantal voorzieningen onbeperkt gebruikmaken.

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button