Leven in Frankrijk

Frankrijk in huis halen: dat doe je zo!

Durf jij het vanwege de maatregelen rondom het coronavirus nog niet aan om snel al naar het mooie Frankrijk te vertrekken? Dat is natuurlijk goed te begrijpen. Als je het land echter enorm mist, is het ook mogelijk om zelf een stukje Frankrijk in huis te halen. Hoe je dit kunt doen? Lees snel verder, wij zetten wat leuke ideeën op een rij!

Muziek

Als je een liefhebber bent van Frankrijk, kun je vast ook geen genoeg krijgen van Franse muziek. Dit is dan ook de ideale manier om de Franse sfeer naar je woonkamer te halen. Misschien heb je zelf al favoriete Franse artiesten die je al te graag hoort. Deze kun je dan ook zeker afspelen. Als je graag nieuwe Franse nummers wilt ontdekken, kan het een aanrader zijn om bijvoorbeeld op Spotify op zoek te gaan naar Franstalige muziek. Zo kom je helemaal in de Franse sfeer!

Franse gerechten

Franse gerechten

Ben jij dol op de traditionele Franse gerechten? Als je Frankrijk graag in huis wilt halen, dan wordt het hoog tijd om de keuken in te duiken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een klassieke uiensoep, tarte tatin of baguette. Er zijn uiteraard nog veel meer andere Franse gerechten die je zelf kunt maken. Super leuk om te doen en het geeft je weer het gevoel alsof je even in het mooie Frankrijk bent.

Het mooie weer

In ons eigen land heb je natuurlijk geen garantie op mooi weer, maar je kunt jezelf hier natuurlijk wel op voorbereiden. Begin eens met het zomerproof maken van je tuin en huis.

Van het opruimen van je tuin tot het plaatsen van tuinmeubelen: als het mooi weer is wil je natuurlijk optimaal van je tuin kunnen genieten. Als het lekker weer is, is het natuurlijk ook belangrijk dat je voldoende van het daglicht kunt genieten. Breng jij veel tijd door op zolder en wil je niet dat het continu heel warm wordt? Dan kan een dakraam rolgordijn een goede optie zijn. Dit werkt namelijk verduisterend en kan de warmte weren, wat in de zomermaanden hele fijn kan zijn. Wat vooral voor de woonkamer een aanrader kan zijn om de lichtinval te bepalen en te beschermen tegen de zon, zijn bijvoorbeeld plisségordijnen.

Franse films en series

Mis je het om de Franse taal te horen? Daar kun je wat aan doen, want het kijken van Franse films of series brengt jou weer helemaal in de Franse sfeer. Als jij Frans een mooie taal vindt, is het dan ook zeker een aanrader om zo nu en dan eens een Franse film of serie te kijken. Denk bijvoorbeeld aan toffe films als intouchables of Bienvenue chez les Ch’tis. Bij leuke Franse series zou je kunnen denken aan Lupin, Marseille en Plan Coeur.

Als je Frankrijk enorm mist, kunnen bovenstaande dingen je erbij helpen om weer even in de Franse sfeer te komen. Hopelijk kun je binnenkort weer eens op reis naar Frankrijk, maar tot die tijd kun je jezelf wel vermaken met deze leuke ideeën in Franse stijl. 

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button