Eten & Drinken

Ga voor de culinaire staycation deze zomer

Niet iedereen heeft zin in lange rijen voor de douane, aansluiten op de Franse snelwegen en te dure vakantiehuisjes. Het alternatief van op reis te gaan, is om deze zomer gewoon lekker thuis door te brengen. Met leuke dagtrips en wat creativiteit is het heel goed om de echte vakantievibe ook naar je eigen huis te halen.

Naast leuke activiteiten en ontspannen, staat vakantie vaak in het teken van lekker eten en nieuwe producten proberen. Ook dit aspect van vakantie haal je eenvoudig naar je eigen huis toe! Hoe je dit doet? Hier een aantal wereldse tips op een rijtje!

Ga naar het verre oosten

We trappen meteen af met een verre reis naar een regio waar ze werkelijk een waanzinnige keuken hebben, namelijk Azië. Denk aan Thaise curry’s, Japanse ramen en natuurlijk; sushi! Ga daarom tijdens je culinaire staycation ook zéker een avond in eigen tuin richting dit gebied, door de lekkerste sushi te bestellen.

Onlangs bezochten wij een heerlijk sushi restaurant in Den Bosch. Wat ons betreft een enorme aanrader en je kunt er ook gewoon afhalen! Omdat het Verre Oosten te groot én te lekker is om je tot één avond te beperken, raden wij ook zeker een Indiase én Indonesische avond te houden. Want wist je dat dit daadwerkelijk twee hele verschillende keukens zijn?

Viva La France!

Natuurlijk, het meest bezochte vakantieland van ons Nederlanders mag natuurlijk niet achterwege blijven. Frankrijk staat natuurlijk voor wijn, stokbrood én goede kaas. Van die heerlijke, druipende kaasjes op krakend vers brood. Wij beginnen bij de gedachte acuut te watertanden.

Trakteer jezelf én je gasten op een echt Frans avondje. Ga hiervoor naar de Franse bakker én de kaasboer. Trakteer jezelf op die té dure wijn, wellicht zo’n heerlijke en volvette rode! En kijk niet op een euro meer of minder, je vakantiegeld bespaar je sowieso al door niet ver weg te gaan.

Tapasavond

Tapasavond

Je kunt natuurlijk gerechten maken in één pan en dat op tafel zetten, maar je kunt ook voor een tafel vol kleine hapjes gaan. Die laatste is ontzettend gezellig bij een avondje borrelen in je tuin. Spaanse Tapas zijn hier uitermate geschikt voor en deze kun je zelf prima maken. Uiteraard met de nodige voorbereiding en een beetje hulp van internet. Maar daarna tover jij zo een volledige Spaanse tafel tevoorschijn.

English breakfast

Blijven je gasten na een avondje tapas, sushi of Franse wijntjes gezellig slapen? Dan is het natuurlijk ontzettend leuk om de volgende dag meteen met een ander vakantieland af te trappen. Ga voor een good old English Breakfast. Van scones, lemon curd tot witte bonen in tomatensaus; Een goed Engels ontbijt biedt de perfecte basis voor een goede start van de dag.

Kortom, laat de zomermaanden niet ongemerkt voorbijgaan wanneer je niet op vakantie gaat. Ga thuis op culinaire reis door heerlijk buitenlands eten te bestellen, te maken of te ontdekken!

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button