KamperenVakantie

Glamperen in Frankrijk

Frankrijk is al jaren de populairste vakantiebestemming voor Nederlanders. We kamperen graag in Zuid-Frankrijk, maar misschien ben je nu eens toe aan iets anders. Heb je al eens geglampeerd? Dit is kamperen, maar met alle luxe gemakken van thuis. Het land telt talloze accommodaties om te glamperen. Geniet van de veelzijdigheid van Frankrijk; van een klein dorp tot glamperen aan het strand, richting de Middellandse Zee.

Glamping, wat is dat?

Glamping is een steeds populairder wordende vorm van kamperen. Hierbij combineer je kamperen en luxe. Je bent van alle gemakken voorzien. Je slaapt niet in een slaapzak op de grond, maar in een lekker bed. De vakantieganger heeft geen gedoe met gasflessen en zit niet in de problemen als het een keertje regent.

Het fijne aan glamping is dat sommige accommodaties zelfs eigen sanitair hebben. Lijkt het dan niet te veel op een hotel? Welnee, met glamping ben je volop buiten om te genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft.

Waarom Frankrijk zo geschikt is voor glamping

Frankrijk is uitermate geschikt voor glamping. Natuurlijk is Frankrijk het land van de Eiffeltoren, Het Louvre en Disneyland, maar het land heeft nog zoveel meer moois te bieden als het gaat om de natuur. Bezoek een keer het eiland Saint-Michel, voor de kust van Bretagne, ga langs bij een dierentuin of maak een uitje naar een van de vele pretparken. In Frankrijk is altijd wat te doen.

Door te glamperen heb je de flexibiliteit van kamperen, maar niet de lasten ervan. Je hoeft geen hele kampeeruitrusting mee te nemen, waardoor je meer van Frankrijk kunt ontdekken. En iedere dag wordt je wakker met prachtige uitzichten en de geluiden van de natuur.

Lodgetent of safaritent?

Glamperen kun je op verschillende manieren doen. Aanbieders van glamping-accommodaties in Frankrijk laten glampeerders kiezen uit verschillende soorten accommodaties. Vaak is er te kiezen uit een safaritent of lodgetent, Dit zijn tenten op stevige houten vlonders. Ze zijn voorzien van een terras, een woonkamer, een keuken, slaapkamers en mogelijk zelfs sanitair.

Is dit een stapje te luxe? Dan kun je ook kiezen voor de nostalgische pipowagen, een avontuurlijke tipi of een yurt. De glampeerder bepaalt helemaal zelf van welke gemakken hij of zij voorzien wil zijn en waarin hij of zij verblijft.

Kamperen als God in Frankrijk

Natuurlijk is Frankrijk niet het enige land waar glamperen helemaal in is. Het is leuk om te doen in ieder land. Maar toch heeft Frankrijk net dat ene beetje extra. Het Franse landschap met stranden, bergen en lavendelvelden, de prachtige natuur… Het zijn allemaal dingen die bijdragen aan een bijzondere glamping-ervaring in Frankrijk.

Vaak worden er ook aanschuifdiners georganiseerd. Na een luie vakantiedag kun je zo aanschuiven bij de gastheer of gastvrouw om kennis te maken met de echte Franse keuken.

Door te glamperen kampeer je als God in Frankrijk. Het land telt talloze glamping-plekjes. Hoe verblijf jij? In een safaritent op een charmecamping? Of op een landgoed op een unieke locatie? Je bepaalt het helemaal zelf. 

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button