Leven in Frankrijk

Je webshop populair maken bij Fransen? Zo doe je dat

Heb je al een tijdje een eigen webshop? Als het relatief goed gaat in Nederland, is het dan slim om te kijken naar hoe je kunt uitbreiden. Een effectieve manier om dat voor elkaar te krijgen, is door je producten ook aan te bieden aan mensen in andere landen. Misschien verzend je momenteel alleen nog maar in Nederland zelf. Als je een groot succes wilt maken van je webwinkel, laat je dan best wat kansen liggen. Ben je helemaal dol op Frankrijk en wil je graag dat Fransen jouw assortiment ook leren kennen? Er zijn verschillende tips die je webshop populairder maken in het buitenland. Wij sommen ze hieronder voor je op.

Zorg voor een stijlvolle webshop

Je webshop populair maken bij onder andere mensen uit Frankrijk doe je ten eerste door te zorgen voor een stijlvolle, professionele webshop. Ziet jouw webshop er allesbehalve professioneel uit, dan kun je de kans op internationale klanten wel vergeten. Voordat klanten uit Frankrijk iets bij je bestellen, moeten ze wel vertrouwen in je hebben.

Vertaal je webshop

Als je de droom hebt om je producten ook naar Frankrijk te verzenden, dan is het goed om je webshop te vertalen. Bied Fransen de mogelijkheid om je webshop in hun eigen taal te lezen. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat zij snel wegklikken. Het is vaak maar een kleine moeite om dat te integreren in je webshop, maar het is vaak wel ontzettend effectief.

Bied diverse betaalmogelijkheden

Hoe mensen in Frankrijk betalen, is vaak anders dan in Nederland. Om het proces zo soepel mogelijk voor Fransen te maken is het daarom belangrijk dat je met je webshop diverse betaalmogelijkheden biedt. Hoe meer, hoe beter!

Snelle verzending

Niemand vindt het natuurlijk fijn om heel lang op een pakketje te wachten. Om meer bezoekers uit Frankrijk aan te trekken is het daarom van belang dat je snelle verzending biedt. Er zijn diverse vervoerders die je pakketje naar Frankrijk kunnen brengen. Doe genoeg onderzoek naar welke vervoerders het meest geschikt zijn voor wat je in gedachten hebt. Houd er rekening mee dat hoe sneller je kunt verzenden, hoe beter het is. Om de perfecte koppeling te maken voor het verzenden van je producten, is het een aanrader om van een verzendsoftware gebruik te maken. Als je daarnaar op zoek bent, kun je een kijkje nemen op www.parcelpro.nl. Om Fransen over te halen om bij je te bestellen, is het ook handig om de verzendkosten niet té hoog te maken.

Zet social media in

Een goede manier om mensen in het buitenland te bereiken, is door social media netwerken in te zetten. Je hebt tenslotte toch een manier nodig om je producten uit te lichten. Het inzetten van diverse social media netwerken is daar een handige manier voor. Doe vooraf onderzoek naar welke platformen je doelgroep gebruikt en speel daar handig op in. Een goede tip om je producten te promoten op social media is door hashtags te gebruiken of influencers in te schakelen.

Met deze tips zorg je voor een goede basis voor het binnenhalen van Franse klanten. Hoe beter en soepeler je het hele proces maakt, hoe groter de kans dat zij ervoor kiezen om iets bij je te bestellen. Bevalt het goed voor de klant? Dan stimuleer je herhaalaankopen!

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button