De omgeving rond La Bonne Vie is zeer gevarieerd

Rondom het vakantiepark “La Bonne Vie” ligt een sterk glooiend landschap met afwisselend bebossing, weilanden en wijnvelden; een lust voor het oog! 

De entree tot het park ligt aan een oude Romeinse hoofdweg, de Agrippa, die zich langs de buitenrand van het park als wandelroute omhoog begeeft. Op de Agrippa is een afsplitsing die voert door een bos en langs een beekje (klasse A met forellen) tot in Saint Maurice les Couches met zijn kerkje uit de 12e eeuw. De wandeling duurt ca. 20 minuten (1,8 km.). Er zijn diverse bewijzerde wandelroutes in de nabijheid. Het is hier magnifiek voor wandelaars en de fauna is rijk.

Op loopafstand van het vakantiepark ligt het kasteel van Couches (rondleiding mogelijk), ook vele wijngaardeniers om wijn te proeven en te kopen en de Voie Verte (grotendeels vlak fietspad) gelegen langs het Canal du Centre. Dorpen met winkels in de nabijheid: Couches en Saint-Leger sur Dheune op ca. 3 km.

Vanaf het terrein heeft U zicht op de Mont Rome (545 m), de hoogste “berg” in de omgeving. De top van de Mont Rome is een plateau met een geweldig uitzicht over de beroemde wijngaarden van de “Haute Côte de Beaune”. Er is hier ook een door de Romeinen gebouwd openlucht theater waar elk jaar eind juli een serie van concerten gegeven wordt. Zie pagina evenementen.

Op de Mont Sene vindt U de driekruizen uit de tijd van de Kelten. Vanaf deze “heuvel” heeft U een wijds uitzicht. Rondom bevinden zich vele wandelpaden. Toegang via Decize les Maranges en vanuit Santenay.

Op de website van het lokale toeristen bureau vindt U wellicht meer:  OT Couches.

La Bonne Vie biedt komfortable huisjes midden in de natuur.

TOP