Vakantie

Lange reis met kinderen? Zo maak je er een feestje van

Wil je dit jaar voor het eerst met de kinderen op vakantie naar het buitenland? Dan maken jullie vast schitterende herinneringen daar. Het probleem zijn de herinneringen aan de reis er naartoe, want kinderen zijn verre van geduldig. Ze vinden het moeilijk om lang stil te zitten, helemaal in een stoel, met een gordel en geen beweegruimte.

Met deze tips maak je van de reis een succesvol feestje.

Een goed gevulde koeltas

Als je de reis met kinderen af en toe onderbreekt, dan zullen ze het veel langer volhouden. Je kunt regelmatig even stoppen om wat te eten. Dat hoeft niet lang te zijn, maar lang genoeg om de benen te strekken, even te rennen, wat te eten en frisse lucht in te ademen.

Je kunt bijvoorbeeld een taart bakken van tevoren. Eventueel neem je een spuitbus met slagroom en wat decoratie mee die je kinderen er tijdens een stop zelf op mogen doen. Je kunt voor kinderen ook gezonde taarten of cakes bakken, zoals een worteltaart of een banaan en kokos cake.

Labonnevie.nl taart bakken afbeelding

Autospelletjes

Koop spelletjes die speciaal ontworpen zijn om te gebruiken in de auto. Deze hebben vaak magneten, zodat de stukken er niet afvallen. Zo kunnen je kinderen schaken, vier op een rij spelen, boter kaas en eieren doen en ganzenborden terwijl de wereld aan jullie voorbijschiet.

Het is ook altijd een goed idee om wat potloden en viltstiften te kopen en die aan je kinderen te geven. Je kunt ze dan vragen iets te tekenen wat ze buiten zien, of wat anders is dan in Nederland. Daar zijn ze vast ook wel even zoet mee.

Een leuk muziekje of audioboek

Zet een leuk muziekje op de radio, die jullie allemaal kennen, en zing met zijn allen mee met jullie favoriete hits. Wat ook interessant kan zijn is om een audioboek of podcast voor kinderen af te spelen. Houden je kinderen van voorlezen, dan houdt een goed boek ze kilometers lang in hun ban.

Rijd als het donker is

Er is maar weinig spannender voor kinderen dan vertrekken middenin de nacht. En ook al is dat even heel enerverend, je kinderen gaan vast nog een paar uurtjes slapen terwijl jullie de eerste paar honderd kilometer lekker doortrekken op de snelweg.

Andere tips

Wat je ook kunt doen is cadeautjes meenemen, een filmpje afspelen of autospelletjes spelen met zijn allen. Een ander idee is om een dag eerder weg te gaan, te stoppen bij interessante bezienswaardigheden en om een nachtje in een hotel te slapen.

Zo wordt de reis naar jullie bestemming een feest en geen lijdensweg.

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button