La Bonne Vie nieuws of weetjes

Voor actueel nieuws volg ons op Facebook 

Het vakantiepark is open van 1/4/18 tot 15/11/2018. De camping is open van 1/5/.. tot 1/10/… In januari tot 1 april is het park gesloten.

U kunt het hele jaar door reserveren via het on-line reserveringssysteem op deze website. Als U iets wilt vragen stuur dan aub een mail aan info.labonnevie@gmail.com

La Bonne Vie en de Stichting Jorens gaan een duurzame relatie aan:

Na 2 succesvolle zomer perioden is overeengekomen dat de Stichting Jorens de komende jaren de middelste 4 weken van de Nederlandse schoolvakanties op la Bonne Vie gaat bezetten. In die periode zijn alle huisjes en 5 kampeerplekken door hen bezet. Zij verzorgen een animatieprogramma voor leden van de Stichting.

Animatie zomer 2018:

Deze zomer is er geen animatieprogramma voor kinderen. Elke ochtend gaan we wel met de kinderen de dieren voeren en 1 of 2 keer per week gaan we de pony’s verzorgen en berijden. De Stichting Jorens verzorgt een eigen animatieprogramma voor aangesloten leden.

Nieuw sanitair voor seizoen 2018:

Er is terecht kritiek op de beperkte hoeveelheid sanitair voor kampeerders. Tot voor kort was er niet genoeg geld om dit op te pakken, maar dat is nu opgelost. We starten in het voorjaar met het verdrievoudigen van het oppervlak en de capaciteit.
Er zullen 3 toiletten, 3 wasbakken, 3 douches, 1 urinoir, 1 broyeur, 2 spoelbladen en 1 wasmachine beschikbaar zijn.

Camping geclassificeerd en uitgebreid:

Een belangrijke stap vooruit is de classificatie van de camping met één ster. Het is er nog maar ééntje door het verouderde sanitair tijdens de keuring. Maar erg belangrijk voor de BTW afdracht. Het aantal kampeerplaatsen is verhoogd naar 15 en er is een bouwvergunning voor 2 sanitair gebouwtjes met privé sanitair voor 4 kampeerplekken op het boventerrein. We gaan voor luxe! Dit project wordt niet in 2018 gerealiseerd. Wel is er al een (invaliden) toilet met douche en wastafel op het boventerrein gerealiseerd.

Jubilea vieren op La Bonne Vie

Frankrijk kent een strenge regelgeving voor alcoholische drank. 1 glas wijn is de limiet na 2 glazen mag je geen auto meer rijden. Door restauratie en slaapgelegenheid op dezelfde plek aan te bieden heeft niemand last van deze regels.

In een cluster van 5 pagode tenten, dit zijn professionele tenten die permanent kunnen blijven staan, is een gemeenschapsruimte gerealiseerd van 180 m2. Ze zijn uitgerust met systeemvloeren en verwarming. Groepen kunnen hierin gezamenlijk eten, spelen en feesten.
In de professionele keuken, in één van de 5 tenten, worden maaltijden verzorgd door een traiteur of de groep kookt zelf. Verder is er buiten een terras met 8 tuintafels en een barbecue. Je kunt er met 50 man eten.

feesttenten_bij_la_bonne_vie

Voor verjaardagen, jubilea etc., de motorclub, kaartclub, kookclub, verzin het maar.

Deze faciliteiten zijn niet beschikbaar in juli en augustus.
Er is een invaliden parkeerplaats en 2 aangepaste toiletten.

 

TOP