La Bonne Vie nieuws of weetjes

Voor actueel nieuws volg ons op Facebook 

Het vakantiepark is open van 1/4/18 tot 15/11/2018. De camping is open van 1/5/.. tot 1/10/… In januari tot 1 april is het park gesloten.

U kunt het hele jaar door reserveren via het on-line reserveringssysteem op deze website. Als U iets wilt vragen stuur dan aub een mail aan info.labonnevie@gmail.com

La Bonne Vie en de Stichting Jorens/Wigwam in duurzame relatie:

Na 2 succesvolle zomer perioden is in 2017 overeengekomen dat de Stichting Jorens de komende jaren de middelste 4 weken van de Nederlandse schoolvakanties op la Bonne Vie gaat bezetten. In die periode zijn alle huisjes en 5 kampeerplekken door hen bezet. Zij verzorgen een animatieprogramma voor leden van de Stichting.

Nieuw sanitair in seizoen 2018 in gebruik genomen:

Er was terecht kritiek op de beperkte hoeveelheid sanitair voor kampeerders. Tot voor kort was er niet genoeg geld om dit op te pakken, maar dat is opgelost. Het sanitair is nu in capaciteit verdrievoudigd . Er zijn ook meerdere toiletten en douches voor gehandicapten.
In totaal zijn er nu  9 toiletten, 8 wasbakken, 5 douches, 2 urinoirs, 1 broyeur, 3 spoelbladen en 1 wasmachine beschikbaar op slechts 15 kampeerplekken.

Jubilea vieren op La Bonne Vie

Frankrijk kent een strenge regelgeving voor alcoholische drank. 1 glas wijn is de limiet na 2 glazen mag je geen auto meer rijden. Door restauratie en slaapgelegenheid op dezelfde plek aan te bieden heeft niemand last van deze regels.

In een cluster van 5 pagode tenten, dit zijn professionele tenten die permanent kunnen blijven staan, is een gemeenschapsruimte gerealiseerd van 180 m2. Ze zijn uitgerust met systeemvloeren. Groepen kunnen hierin gezamenlijk eten, spelen en feesten.
In de professionele keuken, in één van de 5 tenten, worden maaltijden verzorgd door een traiteur of de groep kookt zelf. Verder is er buiten een terras met 8 tuintafels en een barbecue. Je kunt er met 50 man eten.feesttenten_bij_la_bonne_vie

Voor verjaardagen, jubilea etc., de motorclub, kaartclub, kookclub, verzin het maar.

Deze faciliteiten zijn niet beschikbaar in juli en augustus.
Er is een invaliden parkeerplaats en 2 aangepaste toiletten.

“La Bonne Vie” – WEETJES

 SUPERMARKT

St. Léger sur Dheune:  Atac, Rue de la Gare, tegenover nummer 75,  St. Léger sur Dheune, achter benzinestation. Openingstijden: ma-vr: 8.30–19.30 uur. Za: 08.30–19.30 uur, zo. 9.00–12.00 uur.

Couches: Carrefour Express, Rue Sint Nicolas, achter benzinestation: Openingstijden: ma-za: 08.30-12:15 & 14.30-19.00 uur. Zo. 09.00-12.00.

BAKKERS

Couches: José Antunes, 22 rue St Georges. Openingstijden: di-zo: 06.30-19.30; maandag gesloten.

St. Léger sur Dheune:  Sora, 14 rue Lieut Chauveau. Openingstijden: ma-wo & vr-za: 07.00-12.30 uur en 15.30-19.00 uur, zo 07.00-12.30. Donderdag gesloten. De Atac verkoopt ook brood.

ONTBIJTEN: BROOD “AAN HUIS”

Bij aankomst ontvangt u aan de receptie broodlijsten. Indien u een ingevulde lijst voor 7u `s morgens inlevert, ontvangt u de morgen daarop vers brood. Levert u bijvoorbeeld maandagavond een lijst in, dan ontvangt u woensdagochtend uw bestelling. U kunt uw lijst inleveren in de bus naast de parkeerplaats. Hier hangt een groene brievenbus waar BROOD op staat. Uw bestelling wordt voor 8 uur `s ochtends geleverd op uw campingplaats, u hoeft hiervoor niet wakker te zijn. Wij noteren de kosten van uw bestellingen en rekenen bij vertrek met u af.

DINEREN: BUITENRESTAURANT LA BONNE VIE

In het hoogseizoen is het buitenrestaurant 5 avonden in de week geopend (maandag en donderdagavond gesloten). Net als bij het brood ontvangt u aan de receptie keuzelijsten met de menu’s voor de avonden dat de keuken open is. Voor een zachte prijs kunt u genieten van een breed aanbod aan verse, verrassende gerechten uit eigen keuken. Wilt u graag een avond (of meer!) mee-eten? Lever dan uw ingevulde lijst de avond van tevoren, of dezelfde ochtend in bij de receptie. Op de lijsten kunt u de menu’s bekijken en een keuze maken. Tevens kunt u zelf aangeven hoe laat u zou willen komen eten. Wilt u bijvoorbeeld om 6 uur eten? Dan staan de gerechten van uw keuze om deze tijd klaar op het terras bij de buitenkeuken.

Heeft u zin in een lekkere maaltijd maar eet u toch liever op uw eigen plaats of onderweg? Dan kunt u bij de receptie heerlijke kant en klaar maaltijden afhalen, bereid met verse en biologische streekproducten.

PINAUTOMAAT

St. Léger sur Dheune:  Bij Postkantoor, 38 Rue du Pont. Couches: Crédit Agricole Centre Est, rue Arquebuse.
U kunt bij ons niet pinnen. Alleen kontant afrekenen of overschrijven via uw mobiele bankapp. Gegevens : La Bonne Vie IBAN FR7617806002704764960200083. Let op : brood, eten en drinken uitsluitend kontant.

WI-FI

De eerste 100MB is gratis, elke dag opnieuw per apparaat. Zonder gebruikslimiet: codes kopen aan de receptie of on-line met Paypall. Maak een wifi verbinding met labonnevie. Start dan uw browser om op de inlogpagina te komen. Kies daar Nederlands. Maak vervolgens een profiel aan. Log daarna in met Login BONNEVIE en paswoord WIFI2018. Let op: u kunt slechts met 1 apparaat gebruik maken van een wificode.

WASSEN

Er staat een wasmachine in de sanitairruimte, 5 “panden” links van de receptie.

€6,50 per wasbeurt, incl. 2 wastabletten. Gaarne vooraf melden bij receptie ivm filevorming. De wastabletten zijn verkrijgbaar bij de receptie. Alleen wastabletten gebruiken s.v.p.

JEU-DE BOULES, BADMINTON en TAFELTENNIS

Bij de receptie kunt u jeu-de-boules ballen, badmintonrackets en tafeltennisbatjes en balletjes lenen. Zie de grijze bak naast de deur buiten.

WIJN, BLIKJES FRISDRANKS, IJSJES, KANT EN KLAAR MAALTIJDEN EN DIEPVRIESELEMENTEN

Bij de receptie zijn (koude) wijn, drankjes, maaltijden en ijsjes te koop. Uw diepvrieselementen kunnen in het diepvriezertje bij de afwasaanrecht bij het sanitairgebouw naast het zwembad. LET OP: alleen diepvrieselementen; alle overige producten worden verwijderd. Sorry!

KRAANWATER

Kraanwater kan gewoon gedronken worden.

ZWEMBAD

Openingstijden: 10.00 – 20.00 uur. Bij slecht weer gesloten. Wilt u s.v.p. de parasols sluiten als u het zwembadterrein verlaat. Het is niet toegestaan om etenswaren, snoep en limonade binnen het zwembadhek te nuttigen. Plastic flesjes water zijn wel toegestaan. Schoenen, ook slippers, buiten het hek parkeren. En …………… geen bommetjes!!!

RECEPTIE

Tijdens de zomer is de receptie 2x daags bemand. Op doordeweekse dagen is de receptie open van 9-10h en van 17-18h. Op zaterdag en zondag van 9-10h en van 15-18h. Gelieve rekening te houden met deze tijden i.v.m. overige werkzaamheden!

SKELTERS

Wilt u aan uw kinderen vragen of de skelters ’s avonds weer in de skeltergarage gereden kunnen worden?

Er mag geskelterd worden van 9.00 tot 20.00 uur. Gebruik van skelters kost niets extra.

ISA         

Is onze chocolade labrador, geboren 17 augustus 2013. Zij is gek op eten, en kan dat de hele dag: MAAR ze mag absoluut niets krijgen, want dan wordt zij ziek en te dik. Ze bijt elke bal stuk. Ze speelt graag. Verder is ze lief zeker ook met kinderen. Ervaart u haar als hinderlijk sluit haar dan in op onze veranda of in de achtertuin, of meld het aan een medewerker.

DIEREN

Wilt u er aub opletten dat uw kinderen niet zonder begeleiding binnen het hekwerk rond de diertjes gaan. Uit het zicht van een toeziend oog kunnen ze de raarste fratsen met de diertjes uithalen. Dat wil niemand toch!

Groen keuken afval kunt U ze voeren. De pony’s mogen oud droog brood, penen en rijpe appels.

EXCURSIE WIJNBOERDERIJ + PROEVERIJ

Op dinsdagmiddag wijnproeven in Saint Maurice les Couches met bezoek aan de wijnkelders. Begeleid in het Nederlands. Vertrek met eigen auto bij de ingang van het park. Ivm beperkte capaciteit en de voorbereidingen van hapjes gaarne uiterlijk ’s morgens opgeven aan de receptie. Kosten: € 5/pp.

 

TOP