Vakantie

Op vakantie met kleine kinderen: waar moet je aan denken?

Op vakantie gaan met kleine kinderen is een uitdaging. Het rekening houden met de behoeftes van deze kleintjes – zowel tijdens de reis als tijdens het verblijf – maar ook genoeg en de juiste spullen meenemen, zorgen er voor dat je wat extra voorbereiding moet treffen. Hoe je dit het beste aan kan pakken, komt hierin aan bod aan de hand van 4 tips.

Pas de reis aan op de kinderen

Niet elk kind is gek op lang in de auto of in het vliegtuig zitten. Ze vervelen zich snel of zijn wagenziek. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om een bestemming dichterbij huis te zoeken. Als jouw kinderen geen enkele moeite hebben met een lange reis is een verre bestemming natuurlijk minder een probleem. Wel kan het fijn zijn om ‘s nachts te reizen. Zo houden ze meer vast aan hun dagelijkse ritme aangezien ze ‘s nachts bijvoorbeeld in de auto kunnen slapen in plaats van overdag. Ook regelmatig stoppen tijdens een autorit en genoeg eten mee is geen overbodige luxe. Daarnaast maakt het ook uit of jouw kinderen vanaf jonge leeftijd wennen aan een langere reis. Wanneer je al vroeg begint met een vakantie wat verder weg wordt dit normaal. De kinderen groeien hierin en leren zich vermaken tijdens de lange zit.

Geschikte locatie

Veel zon en hoge temperaturen zijn niet altijd even fijn voor een jonger kind. Helemaal wanneer er weinig schaduw en wind is, kan het ontzettend warm en benauwd worden. Ook met middagslaapjes is dit niet prettig. De huid van jonge kinderen is best kwetsbaar en daarom is het belangrijk om te veel zon en verbranden te voorkomen. Wanneer de temperaturen wat lager liggen, zijn kinderen beter in staat om meer te ondernemen.  hierdoor kunnen ze zich beter vermaken en beleven ze een leuke vakantie! Voorafgaand aan het boeken van een locatie de gemiddelde temperaturen checken is dus geen overbodige luxe.

Genoeg vermaak

Wanneer je als ouders het wat rustiger aan wilt doen, is het prettig om te weten dat er genoeg te doen is voor jouw kinderen. Op campings en in vakantieparken worden meestal veel activiteiten georganiseerd. Dit betekent ook dat er vaak andere families naar dit soort accommodaties gaan. Hierdoor zijn er genoeg andere kinderen om mee te spelen. Dit soort campings en parken staan omschreven als kindvriendelijk op websites. Wanneer je een camping of park hebt gevonden, is het raadzaam om even te kijken naar de reviews. Vaak staan kenmerken als wat voor gezinnen het zijn – gezinnen met kleine of juist oudere kinderen – erbij waardoor je een beter beeld krijgt of het een geschikte accommodatie is. Wanneer je juist geen behoefte hebt aan al deze drukte en evenementen, is een huis of appartement wat geen onderdeel is van een park geschikter.

Comfortabele accommodatie

Comfortabele accommodatie

Wanneer het slaapritme van jouw kinderen nog niet heel stabiel en vast is, is het goed om hier rekening mee te houden. Hoewel bijvoorbeeld een camping een leuke optie kan zijn wat betreft entertainment en gezelligheid, kan het op het gebied van slapen voor enige problemen zorgen. Zo kan een kind dat veel heel huilt of onrustig is ‘s nachts voor irritatie zorgen bij de andere kampeerders. Ook kan het heel warm zijn in een tent. Daarom is het goed om van tevoren in te schatten welke nadelen elke accommodatie soort heeft. Zo is een vrijstaand huis een prettige plek om op vakantie te gaan met hele jonge kinderen. Het biedt veel privacy, je zorgt niet voor en hebt geen last van geluidsoverlast en er is veel ruimte. Bij Villaforyou is het aanbod vakantiehuizen groot genoeg om een geschikte plek te vinden die ook prettig is voor jouw kinde(eren).

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button