Autovakantie

Op vakantie met private lease auto

De vakantie komt eraan! Voor veel Nederlanders betekent dit de auto volpakken en de landsgrens over. Mocht dit ook voor jou een bekende weg zijn en ga je op vakantie met een private lease auto? Ga dan goed voorbereid de weg op en zorg dat je alles mee kunt nemen wat er nodig is. Om je hierbij te helpen kun je tegenwoordig bij veel private lease maatschappijen een speciale vakantie lease auto krijgen. Je ruilt je ‘ gewone’ private lease wagen dan tijdelijk in voor een groter exemplaar. Wat een gemak!

Private lease auto naar het buitenland

Vliegen is niet voor iedereen en met prachtige vakantielanden in noord, oost, west en natuurlijk zuid Europa wordt de autovakantie steeds populairder. Steeds meer Nederlanders doen dat met een private lease auto, gezien het aantal private lease contracten nog elk jaar spectaculair stijgt. De auto brengt je naar je bestemming maar met private lease zijn er een aantal zaken om op te l etten. Deze zullen we kort toelichten zodat je voorbereid op reis gaat:

  • Controleer voor je weg gaat hoeveel kilometers je tijdens je vakantie gaat rijden. Zorg globaal dat deze binnen het aantal contract kilometers valt anders moet je wellicht bij betalen.
  • Voordat je besluit naar welk l and(en) je gaat, check voor de zekerheid je leasecontract: hierin staat vermeld in welke landen je met de leaseauto mag rijden.
  • Check ook de groene kaart: hierop staat in welke landen je leaseauto verzekerd is als er i ets gebeurt.
  • Controleer of er speciale eisen zijn in de landen waar je doorheen rijdt. Bijvoorbeeld in Frankrijk moet je altijd een alcoholtest in de auto hebben en is een speciaal vignet verplicht in Oostenrijk.
  • Met de caravan of aanhanger op vakantie? Controleer bij de leasemaatschappij of dat is toegestaan. In een aantal landen moet je bovendien een extra groene kaart hebben voor een caravan of aanhangwagen. Vraag deze op tijd aan mocht je hem niet hebben.
  • Kijk je auto nog een keertje na voordat je op reis gaat. Bandenspanning, ruitenwisser- en koelvloeistof, dat soort dingen.

Mocht je een private lease auto willen aanschaffen en plannen hebben om op vakantie te gaan. Dan kun je bij een private lease vergelijker de voorwaarden en voorbeeldcontracten van private lease maatschappijen met elkaar vergelijken. Daarin staan vaak de bovenstaande punten uitgelegd en weet je zeker dat je de juiste auto aanschaft onder de beste voorwaarden. Bij Autonomer vind je ook de scherpste private lease deals aanpasbaar aan jouw wensen zoals km per jaar, eigen risico en buitenland pechhulp.

Private lease auto pech in het buitenland?

Private lease auto pech in het buitenland

Mocht je private lease auto kapot gaan het buitenland? Je krijgt een auto-ongeluk of gewoon autopech? Dan is het belangrijk meteen contact op te nemen met je leasemaatschappij. In de vakantieperioden zijn private lease maatschappijen extra alert op pech aanvragen en je hoort dan meteen wat de vervolgstappen zijn. Laat nooit zomaar reparatie uitvoeren in het buitenland zonder overleg. Er is een kans dat je de kosten dan niet (volledig) vergoed krijgt en in het ergste geval gaat er nog meer stuk en ben je verder van huis.

Tip: vraag altijd hoe de betaling wordt geregeld en wat je moet meenemen als reparatie bewijs (speciale factuur, etc). Laatste punt voordat je zonder zorgen op reis kunt. Niet alle private lease maatschappijen hebben standaard vervangend vervoer in het buitenland maar dit kan vaak wel tegen een kleine meer betaling worden aangevraagd. Wellicht de moeite waard om even te activeren voordat je op reis gaat!

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button