Vakantie

Op vakantie naar Frankrijk met je hond: 4 tips

De Fransen hebben de reputatie van echte hondenliefhebbers. Geen wonder dus dat Frankrijk een populaire bestemming is voor mensen die met hun hond reizen.

Honden zijn toegestaan op veel campings, in sommige hotels, in restaurants en het openbaar vervoer. En ook een vakantiehuis dat geschikt is voor je hond is in Frankrijk niet moeilijk te vinden.

Daarnaast liggen de hondvriendelijke gebieden in dit mooie land voor het oprapen. Stranden, bergen, bossen, meren: je hond komt in Frankrijk niets tekort!

Wil jij je lieve viervoeter ook dolgraag meenemen op reis? Dan kun je deze handige tips vast wel gebruiken:

Zoek naar een hondvriendelijke accommodatie in Frankrijk

Een grote verscheidenheid aan accommodatie in Frankrijk is hondvriendelijk, van hotels en B&B’s tot Gîtes en campings. Sommige hotels laten zelfs honden toe, mits je je aan hun regels houdt natuurlijk.

Het is echter niet vanzelfsprekend dat je hond mee mag naar dat ene vakantiehuisje, appartement of hotel. Dubbelcheck dit dan ook altijd, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Veel accommodaties vragen bovendien rond de 5 á 10 euro vergoeding voor je viervoeter.

Denk aan essentiële benodigdheden

Door de favoriete deken, halsband, riem, voerbak en speeltjes van je hond mee te nemen, wordt de overgang naar een nieuwe omgeving voor hem/haar (en uiteindelijk ook voor jou), zo gemakkelijk mogelijk. Door bekende geuren en voorwerpen zal je hond zich namelijk sneller aanpassen.

Ga je naar Frankrijk met de auto? Dan is een geschikte reisbench bovendien onmisbaar. Je hond heeft op deze manier een eigen, veilige plekje. En voor jou als baasje is het een geruststellende gedachte dat de je hond niet plotseling naar voren kan springen of andere streken kan uithalen.

Verdiep je in het gebied waar je heen gaat

Verdiep je in het gebied waar je heen gaat

Heb je een bestemming gevonden om te verblijven in Frankrijk? Doe dan wat onderzoek naar deze plek en de omgeving voordat je vertrekt. Hoewel Frankrijk erg hondvriendelijk is qua restaurants en cafés, kunnen er andere regels gelden in verschillende gebieden van het land.

Daarnaast is het handig om te weten waar de dichtstbijzijnde dierenarts zit, voor het geval van nood. Een ongeluk zit in een klein hoekje. En je wilt je hond in dat geval zo snel mogelijk kunnen helpen. Ook is het een goed idee om van tevoren uit te zoeken waar in de buurt je je hond kunt uitlaten.

Lees ook: Rust op vakantie; deze bestemmingen in Frankrijk zijn nog niet ontdekt.

Denk aan vaccinaties

Waar je ook heen reist met je hond;  je harige vriend moet gevaccineerd zijn tegen rabiës- en andere hondenziekten. Je wilt je hond misschien ook een lintwormbehandeling laten ondergaan voordat je naar Frankrijk gaat.

Tussen april en oktober is er daarnaast een hoog risico op teken in Frankrijk. Tekenspray of tekenhalsbanden zijn in dit geval echte redders in nood. Raadpleeg je dierenarts voor de specifieke producten om te zien welke combinaties er mogelijk zijn.

Wil je echt alles op en top hebben geregeld? Dan raden we aan om met je hond op controle te gaan bij de dierenarts voor vertrek.

Met deze tips in je broekzak zit niets je meer in de weg om een heerlijke vakantie tegemoet te gaan met je hond in Frankrijk. Inpakken en wegwezen dus!

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button