De 4 grote steden in de nabijheid van het park La Bonne Vie

De provincie Bourgondie bestaat uit vier delen: Yonne, Nièvre, de Saône en Loire en Yonne. La Bonne Vie ligt in de Saône en Loire, genoemd naar de grote rivier die er van noord naar zuid doorheen loopt. Hier volgt die website van het toeristenbureau van Bourgondie met daarop een actuele evenementenkalender en bezienswaardigheden.

BEAUNE: www.ot-beaune.fr

Beaune als hoofdstad van de wijnregio is een absolute aanrader, uiteraard vanwege het grote aanbod van kwaliteitswijnen in de vele wijnprhotel_dieu_beauneoeflokalen, maar ook zijn culturele attracties. Wereldberoemd is de Hospice, het armelui verzorgingstehuis nabij het marktplein en het wijnmuseum. Het is van oorsprong een ommuurde Romeinse vestigingsstad. In Noord Beaune zit een grote Leclerc hypermarché.
Het VVV bevindt zich in het stadshart en verzorgt begeleide wandelingen. Markt op zaterdag ochtend. Klik op de foto voor een video.

CHALON SUR SAÔNE: www.chalon-sur-saone.net

Het interessante deel van deze grote stad is het oude stadscentrum (voetgangersgebied), gelegen aan de rivier de Saône. Op de Place Mathias: een tuin met acht verschillende milieus en een grote vogelkooi. Parc St.Nicolas: rozentuin met 26.000 soorten rozen. Op het plein tegenover de kathedraal waan je je in de middeleeuwen. Je kunt een rondvaart maken op de Saone. In het museum Niepcke op de rivierkade vindt u alles over de uitvinding van de fotocamera.
Het VVV bevindt zich net naast de N6 op de 4 place du Port Villiers. Men verzorgt begeleide stadsbezoeken.

Boodschappen doet u in het centrum (voetgangers gebied) of in zuid bij de Carrefour. Er zijn 4 Lidls en diverse Aldi’s in Chalon.

Le CREUSOT: www.creusot.net en Montceau les Mines

Le Creusot is een samenvoegsel van diverse mijnwerkersdorpjes en heeft daardoor geen enkele oude kern, maar meerdere. Uit de dynastie van “Schneider” resteren de kleine huisjes. Het is een beetje rommelige, onaantrekkelijke stad waar wel een paar leuke dingen te bezoeken zijn. Het VVV ligt naast het Château de la Verrerie en zijn park van 28 hectares met vele zeldzame bomen. Ook dieren en speeltoestellen, samen met enkele musea rond de industriële revolutie. 

Markt: donderdag en zaterdag morgen.

Ook interessant zijn:
mijnmuseum  in  Blanzy
schoolmuseum
Parc des Combes  een pretparkje met klein geologie museum en kinderspeelplaats.

Inkopen: Supermarkt: Géant – Torcy. Verder Leclerc in Breuil.

AUTUN: www.autun.com

Autun is een oude Romeinse vestingstad. Helaas is er niet veel van over. Maar een deel van de imposante stadsmuren staat nog. De imposante kathedraal is recentelijk gerestaureerd. Het VVV ligt op de 2, av Charles de Gaulle, vlak bij het marktplein met zijn mooie theater en gemeentehuis.

Markt op woensdag en vrijdag. Inkopen bij Leclerc, Leaderprice en Norma.

TOP