BestemmingenVakantieWintersport

Top 5 wintersportplaatsen in Frankrijk

Gek op wintersport? Dan is Frankrijk, naast Oostenrijk en Zwitserland, een van de landen die je bezoekt. De ligging van de Alpen, de hooggelegen wintersportplaatsen en de aanwezigheid van moderne skistations maken Frankrijk tot een geliefd wintersportland. Heb je dit jaar je kans gemist? Dan moeten de volgende plaatsen absoluut op je wensenlijst voor volgend jaar staan.

Val Thorens

Val Thorens is al jaren een zeer populaire wintersportplaats. Niet zo gek: het is de hoogstgelegen wintersportplaats in de Alpen. Eigenlijk is deze plaats niet veel meer dan een verzameling met moderne appartementen, hotels, winkels en eetgelegenheden in de sneeuw. Een echt dorp of stad mogen we het eigenlijk niet noemen.

Een voordeel van Val Thorens is niet alleen de hoge ligging, maar ook het verbod op auto’s. Hier rijdt niemand je voor de voeten, want auto’s worden naar een parkeerplaats verbannen. Van deze wintersportplaats verplaats je je zo naar een van de andere gebieden van Les Trois Vallées, waar deze plaats bij aangesloten is.

Tignes

De wintersportplaats Tignes ligt op 1550 tot 3456 meter en bestaat uit verschillende moderne skistations. In deze plaats vinden we onder meer Les Boisses, Le Lac, Val Claret en Le Lavachet. Oorspronkelijk ligt deze plaats op 1550 meter, met een aansluiting op het skigebied van Val d’Isère.

Tignes doet soms nog wat dorps aan. Maar vergis je niet: deze plaats kent behoorlijke betonnen woonkernen. De betonnen skyline valt niet te missen. Toch is Tignes functioneel en daar is het de meeste wintersportfanaten om te doen.

Val d’Isère

We noemden Val d’Isère al even. Deze plaats verdient een eigen plekje in de top 5. Het is een geliefd en sneeuwzeker wintersportcentrum. Val d’Isère is niet alleen geschikt als wintersportplaats, maar kent ook een gezellige oude dorpskern. Het is nog authentiek en fraai gerestaureerd.

Toch doet deze wintersportplaats soms wat stads aan. Er is volop nieuwbouw en er zijn volop buitenwijken. Het skigebied is voor iedereen geschikt, met ruim 300 kilometer aan pistes. De verdeling: 198 kilometer aan blauwe pistes, 75 kilometer aan rode pistes en 27 kilometer zwarte pistes.

Morzine

Morzine is een erg drukbezochte wintersportplaats. Het is niet erg geschikt als je op zoek bent naar rust, maar deze plaats moet wel op je wensenlijst staan. Morzine kent een levendig centrum in het lagergelegen deel van de plaats. Hier vind je talloze restaurants, cafés en winkels. Perfect als je even wilt bijkomen van de wintersport.

Het skigebied van Morzine telt 650 kilometer pistes. Het is vooral geschikt voor gevorderde skiërs, maar ook beginnelingen kunnen hier hun eerste wintersportervaring op doen. Skiën, snowboarden en langlaufen: in Morzine kan het allemaal.

Avoriaz

Volgens de experts is Avoriaz de beste wintersportplaats van Frankrijk. Het is modern en autovrij. Je bereikt deze wintersportplaats via een steile, bochtige toegangsweg. Je vertrekt vanuit Morzine, of neemt de cabinelift. De meest voorkomende accommodatievorm is het appartement. Daarvan vinden we er hier velen, ondergebracht in torenhoge houten complexen.

Avoriaz is vooral geschikt voor de fanatieke alpineskiër. De skiliften starten hier al voor de deur. Ook beginners en gevorderden kunnen hier hun hart ophalen. Het skigebied telt meer dan 650 kilometer aan piste en is aangesloten op het skigebied Les Portes du Soleil.

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button