BestemmingenStedentripVakantie

Verrassende steden binnen én buiten Frankrijk

Een kort uitje in de vorm van een citytrip is altijd aantrekkelijk om te ondernemen. Alles even achter je kunnen laten en lekker kunnen genieten van een leuke tijd, is alles wat je soms nodig hebt. Daar ga je je al snel beter van voelen. Julia schrijft voor de website Edinburgh.nl en heeft veel verschillende verrassende steden leren kennen in Europa. Ze deelt graag haar bevindingen met ons. Op die manier kan je zelf ook een paar nieuwe leuke bestemmingen aan je bucketlist toevoegen voor de komende jaren.

Op pad in Lyon

We beginnen natuurlijk met verrassende steden in ons eigen Frankrijk. Als er een stad is die je in ieder geval een keer gezien moet hebben, dan is het wel Lyon. De belangrijkste reden hiervoor is natuurlijk de keuken. De echte kenners menen zelfs dat dit de culinaire hoofdstad van het land is. Lekker eten en drinken is altijd al een fijne manier om je uitjes in te vullen. Als je dat dan ook nog eens kan doen aan de hand van topkoks die verrassende gerechten voorschotelen, dan kom jij de dagen natuurlijk wel heel gemakkelijk door.

Net over de grens

Een andere verrassende stad die je in Frankrijk vindt, is Amiens. Dit is bovendien ook nog eens een stad die wel heel gemakkelijk te bereiken is. Je bent er namelijk al wanneer je nog maar net over de grens met België bent. Het is vaak zo dat mensen voor Lille of Lens kiezen in deze streek, maar er is nog zoveel meer. Vooral Amiens, met zijn antiekmarkt en zijn gotische bouwstijl, is heel aantrekkelijk om te bezoeken. Je zal er al snel de tijd van je leven hebben en het zal je verbazen hoeveel je kan doen in een relatief kleine stad.

De mystiek van Edinburgh

Zoals beloofd kijken we ook naar verborgen parels buiten Frankrijk. Het zal je dan niet verbazen dat Julia ook Edinburgh tipt. De stad staat vooral bekend om zijn mystiek. Dat komt door de grote rol die spoken en geesten hier in de stadsvertellingen spelen. Het is daarnaast ook zo dat in de Edinburgh Vaults een heel ondergronds leven afspeelt. Maar ook boven de grond is van alles te beleven. Overnacht in één van de luxe hotels in Edinburgh en je zal direct overtuigd zijn dat je helemaal op je plek bent in dit deel van Europa.

Een stad in opkomst

Een heel ander deel van Europa dat de moeite waard is om te bezoeken, is dat van de Baltische staten. Daar vinden we bovendien een stad die sterk in opkomst is als stedentrip. Het gaat dan om Tallinn in Estland. Aan de ene kant is dit een hele jonge stad. Aan de andere kant is deze heel klassiek opgebouwd. Dit verklaart ook waarom de stad zo populair is, want iedereen kan zich er thuis voelen. Het is bovendien zo dat je er ook heel veel leuke dingen kan beleven. Je kan je er gemakkelijk redden als je Engels spreekt.

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button