AutovakantieBestemmingenFietsenFly driveKamperenNatuurStedentripStrandvakantieVakantieWintersport

Vijf verrassende Franse steden

Eens een keer een andere stad bezoeken dan Parijs? Frankrijk is rijk aan prachtige architectuur, heerlijke wijn en verrassende steden. Deze vijf steden moet je zeker eens bezoeken als je in het land bent.

Nice: voor als je van stad en strand houdt

Stad en strand mixen? In Nice kan het. Het wordt door sommigen wel ‘de parel van de Côte d’Azur’ genoemd. De stad staat bekend om de kleurrijke huizen, smalle steegjes en het typische Provençaalse karakter. In Nice is het heerlijk slenteren door het oude stadscentrum, dat Vieux Nice heet.

Wandel naar het Chateau de Nice voor een optimaal uitzicht over de stad. Je kunt ‘s ochtends beter niet te lang in bed liggen, want dan mis je de vis-, antiek- en bloemenmarkt op de Cours Saleya. Dat is een hele ervaring op zich. ‘S Avonds maak je een wandeling over het Place Masséna, zodat je ‘s avonds op het strand de zon ziet ondergaan.

Nancy, met het mooiste plein van Frankrijk

Nancy heeft het mooiste plein van Frankrijk. Het ligt op korte afstand van de Ardennen, dus je bent er zo. Hier vind je onder meer het Place Stanislas, het bruisende hart van de stad. Het is een prachtige en vooral ook gezellige plek.

In Nancy vind je ook mooie musea, parken en vooral veel winkels. Dit is de plek waar Art Nouveau werd geboren. Dat zie je nog terug aan de panden in de stad.

Montpellier: de underdog

Montpellier wordt door veel toeristen onderschat. Het is absoluut een stad die op je bucketlist van steden die je moet bezoeken zou moeten staan. De stad is een typische Franse stad, met veel fijne terrasjes. Prima voor een middag in de zon zitten.

In de stad vinden we ook de universiteit van Montpellier. Met de oprichting in 1289 geldt het als een van de oudste universiteiten van Europa. Het is een levendige studentenstad, waar het Place de la Comédie de show steelt. Neem wat kleingeld mee, want Montpellier telt eindeloos veel straatmuzikanten. Als je hier bent, moet je ook zeker de eigen Arc de Triomphe, die ‘Le Peyrou’ heet, bezoeken.

Reims, de hoofdstad van de Champagne

Gek op Champagne? Dan moet je Reims eens bezoeken. Het ligt in het hart van de Champagnestreek en heeft talloze prachtige wijnhuizen. Een goed voorbeeld hiervan is Pommery. Daar worden jaarlijks zo’n 18 miljoen flessen verkocht. Ooit was het een klein wijnhuis van Louis Alexandre Pommery, maar nu is het een enorm gebouw met wel tien champagnekelders.

Reims heeft de charmes van een wijnstad. Het centrum is erg gezellig en het doet soms zelfs een beetje denken aan Parijs. Deze stad heeft zelfs z’n eigen Notre-Dame.

Vlakbij de Ardennen: Metz

Vlakbij de Ardennen vinden we de stad Metz. Het ligt op een uurtje rijden van de Ardennen. De stad is echt verrassend, omdat maar weinig mensen weten hoe mooi de stad is. De zon lijkt er altijd te schijnen. Als je in de stad bent: ga eens langs de kathedraal. Deze kathedraal heeft glas-in-lood- ramen, die zijn ontworpen door Chagall.

Tegenover de kathedraal staat een leuke overdekte markt. Hier sla je alle lekkernijen voor de rest van je verblijf in. Iets buiten de centrum van de stad ligt het Centre Pompidou. Dit is een dependance van de grote zus in Parijs, en dat zie je aan alles terug: aan de architectuur, de musea en de gezelligheid.

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button