Leven in Frankrijk

Waarom een raamhor een perfecte toevoeging is aan jouw huis!

Wist je dat frisse lucht niet alleen heel erg lekker is in je huis, maar ook nog eens ronduit gezond? Je gaat je er snel een stuk fitter door voelen, stress neemt af en het kan wonderen verrichten voor je humeur!

Maar als je graag je raam open wilt hebben in de zomer of lente dan kom je er al gauw achter dat dit een flink nadeel met zich meebrengt; ongedierte. Een raamhor is dan de oplossing waar jij op zoek naar bent.

Frisse lucht binnen, ongedierte buiten

Het hebben van een goede hor bij een raam is in de zomer en lente een absolute must. Het haalt heerlijk de frisse buitenlucht naar binnen, maar houdt het ongedierte genadeloos buiten.

De Fransen zijn hier bijvoorbeeld absoluut grote fans van. Het hebben van een raamhor is in Frankrijk dan ook meer regel dan uitzondering, wat zij behoorlijk duidelijk laten merken!

Verschillende ramen, verschillende raamhorren

Je kunt je misschien wel voorstellen dat er erg veel verschillende soorten ramen bestaan. Ieder raam heeft immers zijn eigen afmetingen, werking en unieke plaatsing.

Gelukkig zijn er dan ook verschillende soorten raamhorren op de markt te verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een inzethor, rolhor of een voorzethor. Deze zijn allemaal voorzien van hun eigen voordelen en unieke manieren van plaatsing. Maar welke past het beste bij jouw raam?

De inzethor

De inzethor

Een van de meest veelzijdige raamhorren die er te verkrijgen is, is de inzethor. Dit model hor heeft zichzelf dan ook een weg naar binnen weten te banen bij veel verschillende huishoudens.

Het grote voordeel van een inzethor is dat deze te plaatsen is in de raamopening. Dit zorgt ervoor dat de hor gemakkelijk geplaatst kan worden, ongeacht welke kant jouw raam op kantelt. Het komt echt wel met het gebrek dat deze niet makkelijk te combineren is met een dakraam.

De rolhor

Voor een dakraam is een van de meest gebruikte modellen namelijk de rolhor. Deze zie je dan ook vaak terug bij werk- of slaapkamers die geplaatst zijn op zolder.

Een rolhor heeft als grote luxe dat deze te allen tijde gemakkelijk in en uit te rollen is waardoor hij niet altijd zichtbaar hoeft te zijn. Hierdoor is deze perfect in combinatie met een dakraam, maar is deze ook te gebruiken met een naar buiten draaiend raam.

De voorzethor

Als derde hebben we nog de voorzethor, wat eveneens een populair type hor is. Deze horren worden vaak ook gebruikt in combinatie met een naar buiten draaiend raam.

Een voorzet hor is gemakkelijk voor het raam te plaatsen. Deze wordt in veel gevallen verankerd door magneten. Hierdoor valt het niet op dat de hor bevestigd is en krijg je een mooi afgewerkt resultaat!

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button