BestemmingenNatuurVakantieWandelen

Wandelen in Frankrijk: ook leuk voor kinderen

Samen wandelen is goed voor de familiebanden. Samen zie je de meest prachtige en uitzonderlijke uitzichten, sta je dichtbij lokale diersoorten en op de terugweg naar huis raak je niet uitgesproken over de geweldige herinneringen die je hebt gemaakt. Maar waar kun je nu het best met de kinderen wandelen in Frankrijk? Deze wandelingen duren minder dan twee uur en zijn leuk voor kinderen en volwassenen.

Het meer van Roy

Het meer van Roy is een korte, zeer geliefde familiewandeling bij de locals. Op de route geniet je van prachtig uitzicht op de Mont-Blanc. Uiteindelijk kom je aan in het charmante dorpje Praz-de-Lys. Vanaf het meer zie je ook de Pointe de l’Uble en de Roc d’Enfer. Dit zijn prachtige bergen.

Liever een langere wandeling starten? Ga dan naar de Pic de Marcelly. Dit gebergte telt 1999 meter en je wandelt hier in ongeveer anderhalf uur. Je hebt op het hoogtepunt een 360 graden uitzicht op de valleien en de pieken.

Het Saint-Même Circus

Le Cirque de Saint-Même ligt op ongeveer 900 meter en biedt een prima wandelroute voor kinderen. Tijdens het wandelen zul je je ogen uitkijken dankzij uitzonderlijke panorama’s. Dit is op en top Frankrijk: de frisse berglucht bij het wandelen, het uitzicht op de rivier en onderweg een fijne picknick. Deze route is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook van kinderen.

Kleine wandelaars kunnen, als ze een beetje avontuurlijk zijn, vier spectaculaire watervallen beklimmen. Eenmaal op de rots kijk je naar het natuurreservaat van de Hauts de Chartreuse.

Het Ste Marguerite meer

Boven het bergdorpje Les Orres ligt een mooi meer, pal in de groene vallei. Dit meer is makkelijk bereikbaar via een eenvoudig wandelpad. Het is een tocht waar je niet moe van wordt. Langs de weg zie je veel tafels staan, waar je een gezellige picknick kunt houden. Eenmaal hoger boven het meer kun je de bergtoppen van het Ecrins en het Queyras-massief beklimmen. Nog niet uitgewandeld? Dan kun je tot boven op de Col de l’Ane klimmen. Daar wordt je beloond met een prachtig uitzicht op de Ubaye-vallei.

Watervallen in Jura

Watervallen hebben iets magisch. Iets fotogenieks. Iets waar je naar wilt blijven kijken. Zeker voor kleine kinderen, die in Nederland nog nooit zoiets gezien hebben, is dit een hele gewaarwording. De watervallen van Les Tufs bevinden zich in het Reculée des Planches, op ongeveer 6 kilometer van Arbois. Het is een goed uit te voeren wandeling. Het wandelpad is licht en heeft een klein loopbruggetje. Vanaf hier kun je volop genieten van de watervallen.

De Vogezen: La Roche de Minuit

In de Vogezen biedt de Roche de Minuit een ongelooflijk uitzicht op het centrum van La Bresse. Dit centrum wordt omgeven door de omringende bergen. Vanaf Col du Brabant is het slechts 20 minuten wandelen om op het hoogtepunt van de berg te komen. Zelfs hele kleine kinderen kunnen mee, want de weg is ook toegankelijk voor buggy’s. Geen probleem als de allerkleinsten wat moe zijn geworden van het wandelen, dus. Neem een fotocamera mee, want het uitzicht is zeer fotogeniek.

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button