Eten & Drinken

Welke wijn drink jij het liefst in de zomer?

Bijna iedereen wordt er blij van als de zomer voor de deur staat! Het vooruitzicht dat er weer lekker veel zon aan zit te komen, dat de avonden weer fijn lang gaan duren, en de wereld er over het algemeen weer een stuk vrolijker uit komt te zien, maakt bijna iedereen blij. Bovendien geldt dat de meeste mensen hun langste vakantie van het jaar ook in de zomer vieren, en deze niet zelden op prachtige, zonnige plekken doorbrengen. Echt iets om naar uit te kijken dus! Dat geldt ook voor de lekkere zomerse drankjes die dit seizoen met zich meebrengen. Van feestelijke, bontgekleurde cocktails tot een lekkere wijn die past bij het warme weer. Welke is jouw favoriet?

Een frisse witte wijn

Een frisse witte wijn

In de winter hebben we de neiging om wat meer de warmte op te zoeken. Dat geldt zowel letterlijk als figuurlijk. Letterlijk zetten we de verwarming lekker aan, pakken we er een dekentje bij op de bank en drinken we warme drankjes. Ook onze maaltijden zijn in de winter vaker warm, en net wat zwaarder dan in de zomer het geval is.

Figuurlijk kiezen we in de winter ook voor warmte. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een volle, rode wijn. Eentje met veel smaak, een wat zwaardere wijn, waar je direct bij de eerste slok een warm gevoel van krijgt.

In de zomer doen we dat juist andersom. We kiezen vaker voor wat lichtere, soms zelfs koude maaltijden. Een lekkere salade past veel meer bij de zomer dan bij de winter. Ook kiezen we meestal voor koude dranken, om meteen lekker een beetje op te frissen. En ook de wijn die we het liefst drinken is vaak anders. Waar we in de winter voor vol en wat zwaar kiezen, heeft in de zomer vaak een lichtere, frissere wijn, een witte bourgogne bijvoorbeeld, de voorkeur.

Een koel wijntje op het terras

In de winter kiezen net wat meer mensen voor een rode wijn, terwijl in de zomer juist witte wijn en rosé populairder zijn. Waarschijnlijk komt dat deels door de wat frissere smaak, maar zeker ook doordat deze wijnen gekoeld gedronken worden. We drinken graag een lekker fris, koud drankje als het buiten warm is. Niets is toch zo zomers als een lekker koel wijntje op een zonnig terras?

Toch geldt ook in de zomer dat je bovenal je eigen smaak moet volgen. Prima dat een koel, fris wijntje in deze tijd het meest populair is. Als jij echter meer trek hebt in een wat zwaardere, rode wijn, moet je je zeker niet laten tegenhouden en hier gewoon lekker van genieten.

Laad meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button